Menu

KONTAKT MEDARBEJDER ›› Skriv til Rasmus, hvis du har spørgsmål til musikprogrammet.

KALENDER

MÅLRET DIN SØGNING

LIFE CIRCUS

I forbindelse med PASSAGE festivalen udstiller billedkunstneren Dina Maria Arnesen tegninger inspireret af gadeteater.

›› Toldkammeret, 29. jul. 2016 ›› Toldkammeret, 20. aug. 2016
Rundvisning på Kulturværftet

Kulturværftet tilbyder både gratis rundvisninger og det udvidede guidede foredrag og rundvisning. Private grupper har mulighed for at booke en rundvisning, som vi tilpasser efter jeres særskilte ønsker.

›› Kulturværftet, 06. jul. 2016 ›› Kulturværftet, 03. aug. 2016 ›› Kulturværftet, 07. sep. 2016 ›› Kulturværftet, 05. okt. 2016
UDSOLGT: Sting på havnefronten

Den verdenskendte musiker Sting optræder med sine største hits sammen med sit fremragende band til en udsolgt koncert den 4. august på havnefronten ved Kulturværftet. 7000 gæster har købt billet til koncerten og det er den største koncert, der er afholdt i Kulturhavn Kronborg.

›› Kulturværftet, 04. aug. 2016
Laurie Anderson – 2 koncerter i august

En af USA’s mest berømte, dristige og kreative pionerer Laurie Anderson, giver to koncerter på Kulturværftet, Helsingør. Koncerterne erstatter den udsatte koncert fra den 14. maj 2016.

›› Kulturværftet, 27. aug. 2016 ›› Kulturværftet, 28. aug. 2016
Dorado Schmitt All Star Quintet feat. Maria Montell

Gypsy Jazz i verdensklasse, er ingen overdrivelse når Dorado Schmitt All Stars Quintet står på scenen. Der opstår en nærmest magisk stemning, og det er absolut det tætteste man kommer en moderne udgave af 30´ernes fængslende musik og Django Reinhardt & Le Quintette du Hot Club de France. Nu har tilfældighederne bragt Dorado Schmitt All Star Quintet sammen med Maria Montell.

›› Toldkammeret, 28. aug. 2016
Videnskabsforedrag: Kvante-computeren

I denne foredragsserie, der livestreames fra Søauditorierne i Aarhus, fortæller forskere om de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Niveauet er højt, og du bliver udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.

›› Kulturværftet, 30. aug. 2016
Helsingør NetParty

Tag computeren under den ene arm og soveposen under den anden og vær med til årets helt store gaming event i Værftshallerne i Helsingør.

›› Kulturværftet, 02. sep. 2016 ›› Kulturværftet, 03. sep. 2016 ›› Kulturværftet, 04. sep. 2016
FILM: ANIMATION

During all summer you can watch non stop animation films from the contemporary international art scene. The films are for adults, young people and older children; tourists as well as locals.

›› Kulturværftet, 20. maj. 2016 ›› Kulturværftet, 04. sep. 2016
Four Jacks for altid

Forestillingen byder på herlig ironi og slagfærdighed i hænderne på den elegante Jesper Lohmann, den lille spilopmager Jesper Asholt, den stemmestærke Stig Rossen. Og altså emeritus Heick i ufravigelig storform som det egentlige og ægte vidne til Four Jacks-kapitlet i danmarkshistorien.

›› Kulturværftet, 08. sep. 2016
Words-Aftener i Toldkammeret

Kom og hør nogen af landets mest underfundige, sjove, poetiske og finurlige fortællere, når de populære Words-aftener tager hul på en ny sæson.

›› Toldkammeret, 08. sep. 2016 ›› Toldkammeret, 06. okt. 2016 ›› Toldkammeret, 02. nov. 2016 ›› Toldkammeret, 30. nov. 2016
The Counzil

Bandet spiller ærlig guitarrock uden for meget dillerdaller – det er råt og upoleret med Andrew Murrays karakteristiske vokal som det brølende midtpunkt, der bliver spillet hårdt op af bandet.

›› Toldkammeret, 16. sep. 2016
nORD – Nordisk Litteratur Festival

I år lancerer Kulturværftet en ny festival, der har fokus på den nordiske litteratur. Gennem to dage byder vi på forfattersamtaler, interviews, oplæsninger og performances med vigtige og toneangivende forfattere fra hele Norden.

›› Kulturværftet, 16. sep. 2016 ›› Kulturværftet, 17. sep. 2016
KORT & DOK

Et velfortalt kunstnerportræt og en personlig dokumentar om det fremtrædende tyske filmgeni Rainer Werner Fassbinder. Aftenens gæst er dokumentarens instruktør Christian Braad Thomsen.
Aftenens 'Korte' udgår.

›› Kulturværftet, 21. sep. 2016
KRISTJAN INGIMARSSON COMPANY: AIRPORT

Airport dyrker den umiddelbare kreativitet og giver os et oprørsk løfte om, at vi selv kan ændre vores virkelighed. Hvad sker der, når alle fly pludselig bliver aflyst?

›› Kulturværftet, 22. sep. 2016
FÅ BILLETTER: Linda P

Er jeg blevet normal nok, spørger Linda P i sit kommende onemanshow NORMAL? I showet funderer Linda P over, om hun mon er kommet i mål med at gøre alt det rigtige. Showet lander på Kulturværftet den 23. september.

›› Kulturværftet, 23. sep. 2016
MUSICAL DANMARK: JOHN & JOEL

25 af de største Elton John og Billy Joel hits, bl.a. Goodbye Yellow Brick Road, Piano Man, Don’t Let The Sun Go Down On Me, Uptown Girl, Your Song og Just The Way You Are. En rejse, som udvikler sig til en farverig tur med masser af fest, fællessang og fed nostalgi.

›› Kulturværftet, 24. sep. 2016
FOLKETEATRET: LILLYS DANMARKSHISTORIE

Lillys Danmarkshistorie er en musikalsk fortælling om tre generationer af kvinder fra Vestjylland til Vesterbro, der skabte det Danmark, vi kender i dag. En sprudlende familiekrønike fra 1920’erne til i dag.

›› Kulturværftet, 27. sep. 2016
Videnskabsforedrag: Hvordan fungerer hjernen?

I denne foredragsserie, der livestreames fra Søauditorierne i Aarhus, fortæller forskere om de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Niveauet er højt, og du bliver udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.

›› Kulturværftet, 04. okt. 2016
CHARLOTTE FICH: SVÆV

Det er en intim, humoristisk og oplysende forestilling, hvor man kommer helt tæt på den folkekære skuespiller Charlotte Fich, der viser en ny og anderledes personlig side af sig selv.

›› Toldkammeret, 05. okt. 2016
Knejpe Festival 2016

Har man – som Helsingør – søfart og skumsprøjt i sin historiske DNA, er det kun på sin plads at markere dette på bedste sømandsmanér og hylde traditionerne, fortællingerne og – ikke mindst – musikken, der gennem tiderne har fulgt havets folk verden over. Så det gør vi!

Glæd dig til dette års Knejpe Festival den 7.-8. oktober 2016.

›› Toldkammeret, 07. okt. 2016 ›› Toldkammeret, 08. okt. 2016
Seminar: Kystmusikkens nordatlantiske rejse

Hvad forbinder os som folkeslag omkring Nordatlanten? Hvad har præget vores kulturelle DNA gennem tiden? I forbindelse med Knejpe Festival samler Kulturværftet forskere og musikere i et seminar og stiller skarpt på vores nordiske kulturhistorie og – ikke mindst – på kystmusikkens betydning i de nordiske lande.

›› Kulturværftet, 08. okt. 2016
Knejpe Festival: Byvandring

Lyt og følg med den engagerede fortæller, som guider dig gennem Helsingørs gader. Propfuld af næve-historier og viden om byen, der engang havde 100 bryggerier og en lind strøm af kapere og sømænd fra fjerne himmelstrøg.

›› Toldkammeret, 08. okt. 2016
Joyce Moreno è Grupo

Antonio Carlos Jobim har kaldt Joyce Moreno for en af de bedste sangere, man kan komme i nærheden af. Det er store ord fra en af bossa novaens skabere. Koncerter i hjemlandet har i årtier tiltrukket publikum i tusindtal. Alligevel tager Joyce Moreno hvert år på en lille, eksklusiv turné i Europa.

›› Kulturværftet, 09. okt. 2016
FOLKETEATRET: MIN FAR

Ole Thestrup og Anette Støvelbæk spiller far og datter i dette rørende skuespil om demens.

›› Kulturværftet, 11. okt. 2016
KORT & DOK

I opfølgeren til The Act of Killing vendes blikket fra bøddel til offer, og fra den overordnede politiske arena til det intimt familiære, hvor gerningsmændene bag det indonesiske folkedrab stadig går frit omkring.

›› Kulturværftet, 12. okt. 2016
Dan Baird & Homemade Sin (US)

Til oktober lægger Dan Baird atter vejen forbi Toldkammeret med sit band Homemade Sin, og giver en god omgang boogierock. Foruden Baird selv er Magellan fra Georgia Satellites også med i bandet, så det bliver umuligt ikke at drage paralleller til disse rocklegender.

›› Toldkammeret, 13. okt. 2016
Esben Just Trio

Uanset hvordan man vender og drejer det, har Esben Just altid været garant for en swingende, opløftende og underholdene koncertoplevelse. Musikalsk overskud, medrivende hooks og fællessang så hjerterne gløder.

›› Toldkammeret, 14. okt. 2016
ALEX VARGAS

Når danske Alex Vargas tager på tour i Storbritannien er der udsolgt, går turen over Atlanten er der også rift om billetterne og det samme gør sig nu gældende, når den 26-årige sanger spiller på de danske scener.

›› Toldkammeret, 19. okt. 2016
Fiction Plane (UK)

Fiction Plane spiller melodisk rock med et touch af reggae, og hvis du synes, det bringer minder frem om Sting og The Police, er det nok ikke helt tilfældigt. Fotograf: Robin Looy

›› Toldkammeret, 20. okt. 2016
KrebsFalch – på duotour / Udsolgt

Et år med kæmpesucces bliver afsluttet med en række intime koncerter, der bringer Krebs og Falch til Kulturværftet.

›› Kulturværftet, 24. okt. 2016
Scandinavian Pink Floyd Project

GREATEST HITS: Pink Floyd Project sætter kursen mod alle tiders mest populære Pink Floyd numre.

›› Kulturværftet, 29. okt. 2016
BILL FRISELL (US)

Med sit på én gang dybt innovative og traditions-bevidste spil, har den amerikanske guitarist Bill Frisell skabt sig et navn som guitarist i absolut særklasse. Han har sideløbende med sine egne udgivelser arbejdet sammen med en lang række markante kunstnere, som bla. Elvis Costello, David Sylvian, Brian Eno og Marianne Faithfull.

›› Kulturværftet, 01. nov. 2016
Neighbours & Friends

Direkte fra Mariehaven i Ansager Helge Engelbrechts 11 mands orkester: Neighbours & Friends 'Kom igen'

›› Kulturværftet, 03. nov. 2016
OFF OFF PRODUCTION: FANDENS OLDEMOR

Skuespiller Ina-Miriam Rosenbaum vender, sammen med tre af Danmarks bedste jazzmusikere, bunden i vejret på PH og hans mor – den ”erotiske frihedskæmper” og forfatterinde Agnes Henningsen.

›› Kulturværftet, 03. nov. 2016
LANDSTEATRET: DANSETIMEN

Skøn humoristisk og kærlighedsfyldt spænding på scenen, som efterlader publikum med ikke bare et smil på læben - men også med stof til eftertanke på livets finurlige udfordringer.

›› Kulturværftet, 05. nov. 2016
Videnskabsforedrag: Vores cellers saltbalance

I denne foredragsserie, der livestreames fra Søauditorierne i Aarhus, fortæller forskere om de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Niveauet er højt, og du bliver udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.

›› Kulturværftet, 08. nov. 2016
FÅR302: FALDET

Faldet er en dramatisering af Albert Camus’ berømte roman. Camus fik i 1957 tildelt Nobelprisen i litteratur, og i Faldet udfolder han en foruroligende fortælling om godhedens væsen og jagten på den evige uskyld. Med sin skarptslebne satire angår den os alle, for hvad ville vi selv have gjort den aften på broen?

›› Toldkammeret, 10. nov. 2016
Summerland

Det lokale band Summerland spiller intim koncert i Toldkammercaféen

›› Toldkammeret, 11. nov. 2016
JESPER THILO ALL STARS

Jesper Thilo er kendt i hele den danske jazzverden som eksponent for den bedste swing- og mainstream jazz. I over 40 år har han medvirket i utallige sammenhænge med sin tenorsax og spillet med Danmarks Radios Big Band i 23 år.

›› Toldkammeret, 12. nov. 2016
TEATER2: THE SUNSHINE BOYS

Humoren har også sine klassikere - og denne er en af de mest berømte. Komedieklassikeren over dem alle!

›› Kulturværftet, 14. nov. 2016
KORT & DOK

Der drysses med lind hånd lidt kulinarisk kolorit ud over aftenens KORT & DOK, der både har insekter og Two Dogs Dining på menuen.

›› Kulturværftet, 16. nov. 2016
SAVEUS

Bandet kom ud af det blå og ind på den danske musikscene med en overbevisende debut-optræden ved P3 Guld i 2015. Singlen ’Levitate Me’ banede vejen for Martin Hedegaards nye og ambitiøse projekt, og blev inden jul 2015 kåret som Årets Uundgåelige af P3s lyttere og har i foråret 2016 over 1,5 millioner streams på Spotify.

›› Toldkammeret, 17. nov. 2016
Ivan Pedersen – 50-års jubilæums-show

Da Ivan Pedersen gennemførte sin velbesøgte 40 års jubilæums-tour i 2006, havde han ikke forestillet sig, at der skulle blive behov for endnu en. Men sørme jo!

›› Kulturværftet, 18. nov. 2016
Familien Koppel i tykt og tyndt – gennem 100 år

Mød en familie, der har mange facetter og samtidig et ry for at være glade sammen, at være der for hinanden og at formidle den fælles glæde ved musikken.

›› Kulturværftet, 21. nov. 2016
Kulturværftets Erhvervsklub: Rock’n’Roll Business

I foredraget Rock’n’Roll Business introducerer Thomas Geuken publikum for rock’n’rolls grundregler overført til ledere. Det hele illustreres ved hjælp af anekdoter fra Jesper Binzers eget rock’n’roll-liv som forsanger i bandet D-A-D.

›› Kulturværftet, 22. nov. 2016
Videnskabsforedrag: Videnskaben bag godt øl

Efterårets videnskabsforedrag arrangeres i samarbejde med Aarhus Universitet. Niveauet er højt, og du bliver udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.

›› Toldkammeret, 22. nov. 2016
ÅBEN DANS: IGEN

IGEN er en danseforestilling for de helt små og deres voksne om livets frydefuldhed.

›› Kulturværftet, 23. nov. 2016
Rugsted og Kreutzfeldt

Rugsted og Kreutzfeldt er tilbage på scenen i eget navn og giver her en koncert med deres største sange og et ekstra sæt med fortolkninger af nogle af de hits, som de har skrevet for andre kunstnere.

›› Kulturværftet, 26. nov. 2016
DET KGL. TEATER: MASKERADE

Carl Nielsens elskede Maskarade præsenteres for første gang i en kammerversion med otte sangere og tre musikere. Handlingen er rykket fra 1700-tallet til operaens eget udgivelsesår 1906, hvor Europa stod på randen af en ny tidsalder, og de gamle værdier måtte se udviklingen løbe fra sig. Fuldstændig som på Holbergs tid.

›› Kulturværftet, 30. nov. 2016
Led Zeppelin Jam

Julefrokost og koncert // Der er kopibands, og så er der Led Zeppelin Jam.

›› Toldkammeret, 02. dec. 2016
Mikael Wiehe

Mikael Wiehe fylder 70 år og fejrer det med en stor skandinavisk turné, som bringer ham til Helsingør den 3. december.

›› Kulturværftet, 03. dec. 2016
DET LILLE VERDENS TEATER: EN RIGTIG NISSE

I det nye hus hvor Ida flytter ind - bor der en RIGTIG nisse. Det vil kræve nissetrylleri at overbevise Ida om, at man ikke sådan kan aflyse Julen!

›› Kulturværftet, 04. dec. 2016
RACIST?

Teaterforestilling og debat: Racist? er et samarbejde mellem Global Stories, Ungdomsskolen, Den internationale Højskole/IPC, Biblioteket Kulturværftet, Helsingør Teater og Kulturværftet.

›› Kulturværftet, 06. dec. 2016
Merry Christmas, Baby

Rå-swingende jul med DR Big Bandet og et par af landets dygtigste sangere og croonere.

›› Kulturværftet, 08. dec. 2016
Beverly Hills Orchestra i Toldkammeret

SAME PROCEDURE AS EVERY YEAR: Traditionen tro spiller Beverly Hills Orchestra julen ud i Toldkammeret den 2. og 3. juledag.

›› Toldkammeret, 26. dec. 2016 ›› Toldkammeret, 27. dec. 2016
Dodo & the Dodo's – Akustisk & Helt Tæt På

Med mere end 30 år på landevejene og flere hits i bagagen end de fleste kan begribe, er Dodo & The Dodos på alle måder en institution i dansk musik.

›› Kulturværftet, 21. jan. 2017
Thorbjørn Risager & The Black Tornado

Stemmepragt, personlig lyd og hårdt arbejde. Thorbjørn Risager & The Black Tornado oplever i øjeblikket stor succes. Bandet har været et efterspurgt navn på de tyske spillesteder og festivaler siden 2010. Og 2016 tegner til, at succesen bare fortsætter derudaf.

›› Toldkammeret, 28. jan. 2017
Den Nøgne Sandhed - Nyt show

Den Nøgne Sandhed alias Mikkel Schrøder Uldal, Joachim Knop, Farshad Kholghi og Gordon Kennedy introducerede sidste år danskerne for et helt nyt show. Med en blanding af musikalsk comedy, stand-up og koncert begejstrede de fire velklædte gentlemen både anmeldere og mere end 25.000 danskere.

›› Kulturværftet, 18. feb. 2017
Rune Klan – Barnløs

Komik og tryl i verdensklasse! Den, overalt i verden, anerkendte tryllemester og komiker Rune Klan er tilbage på de danske scener med et nyt one-man show.

›› Kulturværftet, 22. feb. 2017
Mick Øgendahl inviterer til FEST

En af Danmarks absolut sjoveste komikere gæster Kulturværftet lørdag 25. marts 2017 med sit nye one-man show, ’Mick Øgendahls FEST.

›› Kulturværftet, 25. mar. 2017
Glenn Miller Orchestra Scandinavia

Glenn Miller Orchestra Scandinavia anses internationalt for at være det bedste af de fire Miller-orkestrer som turnéer i verden. Bandet har base i Stockholm og har opnået licens fra Glen Miller Corporation i New York til at benytte navnet.

›› Kulturværftet, 01. apr. 2017
Jacob Dinesen

Jacob Dinesen er på kort tid blevet et af de navne, som branchen holder skarpt øje med. Den unge sønderjyde er ikke blot en dygtig og spændende sanger og musiker, han er også en enormt dygtig sangskriver.

›› Toldkammeret, 28. apr. 2017