Tessa

Benny Jamz

Carl Knast

OG FLERE

Der er dømt skarp speedrap, stærke punchlines og højspændt musikalsk energiudladning på pladsen foran Kulturværftet i Kulturhavn Kronborg fredag den 23. august. Her lægger nogle af Danmarks største hiphop-acts lige nu – Tessa, Benny Jamz og Carl Knast – vejen forbi og giver tredobbelt sensommer-koncert.

Dato: Fredag 23. august 2024

Sted: På havnefronten foran Kulturværftet – Udendørs koncert – Find vej

Tid: kl. 20.00-23.00
Adgang til pladsen fra: kl. 19.00

Pris: 195 kr.

Alder: Under 13 år skal man være ifølge med en voksen

Placering: Ståpladser

Kategori: Musik

kuto club logo sort

Tessa

“Det vildeste der er sket i dansk rap i 10 år”. Sådan lyder ordene fra Orige-E (Suspekt) om det nye urban-stjerneskud Tessa, der på rekordtid har taget hele Danmark med storm.

I juni 2019 lagde den unge rapper et par freestyle-videoer på Instagram, som resulterede i meltdown for hele den danske musikbranche. Orgie-E fra Suspekt sammenligner hende med en ung Gilli, mens Soundvenue roser hende til skyerne i hiphop-podcasten Standard. Siden dengang er Tessa rullet tungt ind på airplay-listerne, streamingtjenester og landets scener. Undervejs har hun smadret alle fordomme om, hvorvidt en kvindelig artist med et gevaldigt karatespark kan placere sig midt i det danske hiphop hierarki. Hun markerede endnu engang sin stigende popularitet som artist i sommeren 2022, da hun turnerede på landets største festivaler, herunder Roskilde, Smukfest, NorthSide, Musik i Lejet og Tinderbox. Dette var en imponerende følge til hendes succesfulde koncert i K.B. Hallen i foråret 2021, som blev udsolgt på blot 24 timer.

Tessas skæringer er sublimt selvsikre og hun er ikke bange for at claime seksualitet, temperament og store følelser. En energi, hun tager med ind på scenen, hvor hun leverer linjer med knugende teknisk overskud, no bullshit og en uforbeholden connection med sit publikum. Hun er allerede garant for +175 millioner streams på diverse streamingtjenester og +200.000 følgere på Instagram. Kort fortalt: Tessa holder kadencen – og hun er kun lige begyndt.

Følg artisten

KC square tessa

Benny Jamz

Benny Jamz’ indflydelse på det danske musiklandskab er langt større, end mange måske er klar over. Den alsidige kunstner har som stiftende medlem af både B.O.C og MOLO været med til at forme og for evigt ændre den danske rapscene til det bedre. Med en innovativ tilgang og fingeren på pulsen af de nyeste trends har Benny Jamz introduceret en frisk lyd, der fortsat skaber bølger over hele landet.

Sideløbende med sin medvirken i de to prominente rapkollektiver har Jamz opbygget en stærk og stadigt stigende solokarriere med nu tre anmelderroste og guld-certificerede albumudgivelser og flere håndfulde singler i eget navn. Debutalbummet 1010 fra 2020 fik et brag af en start med en direkte førsteplads på hitlisten og stor ros fra anmeldere.

I juli 2022 udkom andet album Jamo, som strøg direkte ind og peakede som nr. 1 på albumhitlisten, og allerede et år senere var Jamz klar med et tredje album. Ny Sejr fra maj 2023 peakede som de to tidligere albums nr. 1 albumhitlisten og blev mødt med stor kærlighed fra både anmeldere og fans.

Også på livescenen bliver Benny Jamz ved med at levere. Sommeren 2023 lagde hit-rapperen visit forbi nogle af landets største festivaler som bl.a. Roskilde Festival og Smukfest, hvor hans storslåede optrædener efterlod det altid tætpakkede publikum sultne efter mere. Politiken kvitterede hans Roskilde-optræden med en femstjernet anmeldelse og udtalelsen: ”Pladsen foran den alt for lille Eos-scene var proppet i en grad, så folk kravlede op på tagene af boderne og på hinandens skuldre, mens de fra første track brølede med, så det smældede op mod scenen. (…) Og folk kravlede hverken ned eller gik videre, for den her hitparade havde ingen bagkant. Han kunne have spillet hits herfra og til på søndag.”

Publikum kan se frem til at opleve hans perlerække af succesfulde albums udfoldet i et eksplosivt liveshow, ført an af Jamz’ energiske og magnetiske scenetilstedeværelse, når rapperen gæster Kulturhavn Kronborg og Helsingør denne sommer.

Følg artisten

KC square benny

Carl Knast

Den danske rapper Carl Knast har noget på hjerte. Hans originale punchlines, skarpe observationer og helt eget take på alvorlige emner, tilføjet stramme og skæve beats, udgør tilsammen Carl Knasts helt særegne og stærkt vanedannende lyd.

Lyt blot på seneste single Trämand feat. Svea & Jacob Bellens, En Glad Idiot eller Et Hjem Uden Klaver feat. Bai D. & Andreas Odbjerg.

Når man første gang dykker ned i Carl Knasts’ musik, får man lyst til at høre det hele på repeat og dykke ned i tekstuniverset. Hans plads på den danske rap scene kan kun vokse sig større inden længe.

Bagkataloget tæller adskillige stærke singleudgivelser og EP’en OPUS fra 2020. Carl Knast arbejder på en kommende større værk, og indtil da er der flere singler på vej.

Følg artisten

KC square carl
kuto club logo
SKF logo black slim