Faciliteter og adgangsforhold ved særlige behov

Kulturværftet er indrettet med brede gange, elevatorer og handicaptoiletter. Til næsten alle vores arrangementer er der mulighed for at reservere plads til kørestole, og har du en ledsagerordning, kan du tage din ledsager med gratis. Nedenfor finder du information om adgangsforhold og handicapfaciliteter på vores venues.

Tag din ledsager med gratis

Image

Har du en ledsagerordning i forbindelse med dit handicap, kan du gratis tage en ledsager med, når du køber billet til et af Kulturværftet og Toldkammerets egne arrangementer.

Bemærk: Når du bestiller en ledsagerbillet, er det personen med det pågældende handicap, der skal kunne fremvise et ledsagerkort i døren til arrangementet. Ledsagerkortet skal være officielt udstedt af Danske Handicaporganisationer.

Er du i tvivl om, hvordan du bestiller ledsagerbilletter, eller har du spørgsmål til adgangsforhold og faciliteter, er du velkommen til at henvende dig telefonisk, personligt i Kulturværftets reception eller skrive en mail til info@kuto.dk.linux396.unoeuro-server.com

Find aktuelle åbningstider for Kulturværftets reception øverst her på siden.
Tlf. 49 28 36 78

Adgang for kørestolsbrugere

Image

Der kan vælges kørestolsbillet og gratis ledsagerbillet online til arrangementer med stå- eller unummererede pladser.

Hvis du ikke kan se kørestolsbilletten i købsvinduet, skal du kontakte Kulturværftet for at reservere plads. Handicappede uden kørestol skal blot vælge en almindelig billet samt en gratis ledsagerbillet, som altid kan købes online.

Til arrangementer med nummererede siddepladser skal du kontakte Kulturværftets billetsalg på 49 28 36 78 eller skrive til info@kuto.dk for at reservere. Herefter modtager du et link til betaling.

Der er altid allokeret gode pladser til kørestolsbrugere på række 8 i gulvplan. Det er nødvendigt at bestille billetter i forvejen, så vi kan reservere plads til dig, og vores personale står klar til at hjælpe dig godt til rette.

Til større koncerter med ståpladser vil der nogle gange være etableret et særskilt område til kørestolsbrugere. Spørgsmål vedr. dette kan sendes til info@kuto.dk.

Handicap parkering

Kulturværftet

Der er to handicap p-pladser tilknyttet Kulturværftet. P-pladserne er placeret på Røde Plads bag hovedbygningen tæt ved indgangen til Kulturværftet. Benyt indkørslen til p-pladserne er via Ny Kronborgvej, hvor der rettes henvendelse til personalet i samtaleanlægget ved pullerterne. Herefter drejes til højre ned ad passagen til Røde Plads.

Kørestolsbrugere har bedst adgang til Kulturværftet fra gården og ind ad døren til højre for svingdøren. Her er der installeret en lille ringklokke til receptionen, som åbner døren for dig.

Der findes øvrige handicap p-pladser via Kronborgvej på den nordlige side af Kulturværftet.

Toldkammeret

Du finder handicap p-pladser på Havnepladsen med indkørsel fra Jernbanevej lige ved siden af Toldkammerets hovedindgang.

Herudover findes der handicap p-pladser ved Helsingør Station og i Bramstræde bag ved Toldkammeret. Begge p-pladser er i kort gåafstand til hovedindgangen. 

Adgang til faciliteter

wlimmrgcosjrjwcy2rck

Handicaptoiletter

Du finder handicaptoiletter følgende steder: – Kulturværftets reception – (stueetagen)
– Biblioteket Kulturværftet – toiletter på hver etage, som nås via elevator
– Kulturværftets scener og mødelokaler – toiletter i kælderetagen og på 2. etage nås via elevator.

596A5871 Kopi edited

Biblioteket

I Kulturværftets bygning 12 finder du Biblioteket, der tæller tre etager. Du kan tage elevator til alle etager, der alle har brede gange og gode udsigtssteder.

Se mere på helsbib.dk

dasafd

Spisehuset

Via Arkaden i stueetagen kommer du direkte til Spisehuset, hvor du nemt kan finde en plads. Fra Spisehuset er der adgang til Kulturværftets scener og mødelokaler.

Store scene

Vi har til siddende arrangementer altid allokeret særlige pladser til dig i kørestol, de er på række 8 i gulv-niveau. Bemærk at ved koncerter med ståpladser, kan der være begrænset udsyn til scenen.

J1A6969 edited
Foto: Thinkalike.dk

Lille Scene

Til arrangementer på Lille Scene er der adgang via elevator fra 2. etage. Du finder elevatoren ved via køkkenet bag mødelokalet M1 på 2. etage.

Når du skal til Lille Scene vil der være en medarbejder, som hjælper dig med at komme til og fra Lille Scene.

Morgenvaerft lille 1 edited
Foto: Thomas Gundel

Tag-terrassen

Du kommer til Kulturværftets tagterrasse med elevator fra stueetagen i bygning 13. Udsigten kan også nydes fra det indendørs repos.

J1A6782 edited
Foto: Thinkalike

Mødelokaler

Kulturværftets mødelokaler findes på 2. etage i bygning 13 og nås med elevator fra stueetagen.

IMG 4361

Billedskolens værksteder

Stueetagen kan tilgås niveaufrit via faste ramper fra gården. Første sal kan tilgås via elevator ved indgang gennem Lille Sal og videre via mobil rampe. Har du behov for at benytte elevator, bedes du kontakte vores en af vores medarbejdere, der kan hjælpe.

J1A4912
Foto: Thinkalike.dk

Toldkammeret

Handicaptoilet findes i stueplan i foyerområdet til Spisekammeret samt på 1. sal. Der er elevator til første sal. Toiletter er åbne i Spisekammerets åbningstider samt i forbindelse med arrangementer og møder. Der er niveaufri adgang til Lille Sal, Spisekammeret samt mødelokaler på 1. sal. Store Sal kan tilgås via mobil rampe eller direkte fra gården. Adgang til Blomstersalen sker via indbygget lift ved trappen.

Teleslynge

StoreScene2

Der er teleslynge installeret på både Kulturværftets Store Scene og Lille Scene. I Toldkammeret er der ikke mulighed for teleslynge.

Kulturværftets Store scene

For at tilslutte dig teleslyngen på Store Scene skal du henvende dig hos vores medarbejdere i garderoben eller ved det pågældende arrangement.

Du vil få udleveret en hals-antenne og en modtager. Modtageren sender lydsignalet til dit høreapparat. Frekvensen/kanalen skal du finde på dit eget høreapparat. Lydstyrken kan justeres på den udleverede modtager samt på dit eget høreapparat.

Kulturværftets Lille scene

På Lille Scene er teleslyngens signal tændt, når der bruges mikrofon til arrangementet. Du skal blot finde kanalen/frekvensen på dit eget høreapparat.

Toldkammeret

Der er ikke teleslynge tilgængelig i Toldkammeret.