Image

Popkorn Nordic er et nordisk program for udvikling af upcoming artister og band. Det transnationale samarbejde har kørt siden 2019 med over 150 livekoncerter i Skåne og på Sjælland og talentudvikling af over 100 artister fra hele området, som har skabt netværk over sundet og fået nye kompetencer i deres musikalske udvikling.

HVAD ER POPKORN NORDIC

Popkorn Nordic er et dansk/svensk karriere- og talentudviklingsprogram og koncertkoncept for upcoming danske og svenske musik-acts bosiddende i Skåne og på Sjælland. Forløbet er et forløb med talentudvikling via læringsforløb og branchemøder og et turnerede koncertkoncept med koncertrunder på sjællandske og skånske spillesteder.

BAGGRUND POPKORN NORDIC

Popkorn Nordic 2021 bygger på to pilotprojekter i 2019 og 2020 (dog blev den svenske koncertdel aflyst pga. covid-19 i 2020, men læringsdelen og seminardag er gennemført). Piloterne bevidner, at et samarbejde på tværs af sundet med fælles talentudvikling af skånske og sjællandske musikbands er frugtbart. Over 150 skånske og sjællandske bands og flere end 800 musikere har været en del af denne talentudviklingsplatform. I 2019 var tilfredsheden blandt deltagerne til talentudviklingsplatformen 95 %.

Flere artister som fx Soels og WIDE, som har deltaget i Popkorn Nordic, har udviklet samarbejder med pladeselskaber, bookingbureauer og management efter Popkorn Nordic. Vi vægter møder mellem musikbranchen og artisterne højt.

Popkorn i sin oprindelige form har fra sin spæde start været skånsk og en del af The Tivolis program i over 20 år med fokus på bandudvikling med lokal forankring i Helsingborg.  


POPKORN NORDIC 2021 på vegne af Kulturværftet (DK) og The Tivoli (SE), Studiefrämjandet (SE).

Styregruppen: Kulturværftet (DK), Studiefrämjandet Helsingborg (SE), The Tivoli (SE).

SAMARBEJDSPARTNERE
Partnere: Mejeriet i Lund (SE), Skånsk Live (SE), Gimle Roskilde, Tapperiet Køge, Loppen Kbh, Richter Gladsaxe, Helsingør Festival, HX Festival (SE), Stars Vordingborg, Slagelse Musikhus, Helsingborg/Helsingør samarbejdet, Studiefrämjandets 9 skånske satellitenheder.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image