Popkorn Nordic 2023: Semifinale

Vær med til at finde Sjællands bedste liveact lørdag den 2. december til semifinalen i Popkorn Nordic.

Bliver det indierock og 144 Hz, alternativ rock fra Miller, dansksproget pop fra Kløver eller drømmende indierock og Kath, som bliver nutidens bud på fremtidens musikalske artist? Det kan du – sammen med en lokal jury – være med til at bestemme , når der er semifinale i talentudviklingsprogrammet Popkorn Nordic.

Mød årets artister til den danske semifinale tæller:  

Pres. 144Hz kvadrat Cred. Simone Juice
Foto: Simone Juice

144 Hz

144Hz håndplukker de gode historier og indhyller dem i deres poppede indierock-lyd. Det er storladent uden at blive højtideligt og satirisk uden at blive åndssvagt.

Følg artisten

miller2

Miller

Miller er et projekt skabt af Emil Koch Kronil, som originalt kommer af pop-punk, grunge og alternativ rock, og som er et dansksproget alternativ rock med fokus på nytænkende og moderne produktioner.

Følg artisten

kloever 1080x1080

Kløver

Med store ambitioner vil trioen bestående af Christian Dürr, Alex Knudsen og Afel Refer gerne give danskerne et nyt spin på dansksproget musik og tilføje nye farver til livets soundtrack.

Følg artisten

Kath kvardrat

Kath

I et drømmende indierock univers gør Kath plads til både små og store følelser. De dansksprogede sange indkapsler den komplekse følelse af ungdom. Med sin karakteristiske vokal og et energisk liveband, er Kath klar på at indtage den danske musikscene med et brag.

Følg artisten

karen

Karen Nice

Karen Nice spiller synthbaseret elektronisk girlpop, med finurlig, dansksproget lyrik. Karen Nice er ung voksen, men smækker stadig med dørene. Hun inviterer til en fest, hvor vi åbent, sårbart og ærligt kan fejre vores fejl.

Følg artisten

Lokal jury og publikum bestemmer

Som publikum er du selv med til at afgøre aftenens udfald sammen med en kompetent jury, der består af både de lokale musikbranchefolk Casper Skovgaard (Bølgen, Elværket), Georg Rasmussen (Kulturværftet) og de eksterne eksperter Julia Bratland (Sony) og Mikkel Wad Larsen (fhv. Vega, Beta, W.A.S. Entertainment m.m.).

Dato: Lørdag 2. december 2023

Sted: Kulturværftet – Find vej

Tid: kl. 19.30 – 23.00

Døre: kl. 19.00

Pris: 95 kr.

Placering: Ståpladser

Kategori: Musik / Popkorn Nordic

KV
LF logo solo yellow

Koncerten er en del af Liveforbundet.
Live-koncerter på abonnement.
Opret gratis bruger på liveforbundet.dk

SKF logo black slim
semifinale first

Popkorn Nordic 2022 – semifinale

Musikalsk talentudvikling: Den næste generation af stjernefrø popper på Kulturværftet. Fem nøje udvalgte bands og artister står torsdag den 24. november klar på Kulturværftets Store Scene til at overbevise både publikum og jury om, at de er Sjællands bedste liveact i talentudviklingsforløbet Popkorn Nordic.

Dansk lyrik og poesi i højsædet

Særligt for årets felt af musikalske talenter er, at fire ud af de fem acts synger på dansk. Det sker på tværs af genrer, som i år byder på alt fra skæv, jazzet pop, silkeblød RnB, angstfyldt rock over til indie og storslåede pophymner. Publikum kan med andre ord glæde sig til en musikalsk meget varieret aften, der samtidig tager pulsen i det musikalske vækstlag netop nu.

Lokal jury og publikum bestemmer

Som publikum er man selv med til at afgøre aftenens udfald sammen med en kompetent jury, der består af både de lokale musikbranchefolk Casper Skovgaard (Bølgen, Elværket), Georg Rasmussen (Kulturværftet) og de eksterne eksperter Julia Bratland (Sony) og Mikkel Wad Larsen (fhv. Vega, Beta, W.A.S. Entertainment m.m.).

”Popkorn Nordics niveau har aldrig været højere. Denne aften skal de bedste sjællandske bands i aktion, og her er stor forskellighed i udtryk og stil. Mange vælger lige nu det danske sprog som afsæt for musikken, og det er spændende at se de nye tendenser og bl.a. mærke, hvordan det danske sprog blomstrer”, udtaler Dorte Hartmann, projektleder på Popkorn Nordic.

Årets artister til den danske semifinale tæller:  

Styrtdyk kvadrat lille

Styrtdyk

Tavs sårbarhed og afgrundsdyb støj kolliderer i Styrtdyks dansksprogede postpunk/indierock.

Her svirrer blødende guitarmotiver og støvede synthesizere side om side med tanker om utilstrækkelighed, fremmedgørelse og fordømt kærlighed.

square web kurs

KURS

KURS er et ungt dansk indierock band, der med sine melodiske rock-tendenser og vedkommende danske tekster vækker følelser hos en bred vifte af musiksmage.

Sårbare tekster, riffs, der bider fra sig, og rytmer, som byder op til dans, gør, at KURS ligger i en klasse for sig selv. Bandet har to udgivelser på CV’et og en kommende EP på vej.

lyst2

Lyst

Lyst er Laura Olivia Dollerup fra København.

Projektet Lyst blev skabt i slutningen af 2020 og er eksperimenterende pop fascineret af det drømmende, hvor de enkle og vemodige melodier pakkes ind i cinematiske og storladne landskaber.

image00074 edited

Mila

Mila vil ramme musikbranchen midt i følelserne og gøre op med, hvad det vil sige at være stærk.

Hun bevæger sig i et silkeblødt elektronisk RnB-univers, og hun skriver til dem, der har brug for styrke og giver plads til sig sine følelser i processen.

Prins Moria kvadrat lav opl

Prins Moria

Prins Moria tager udgangspunkt i ideen om en ufiltreret og ærlig musik, som er drevet af umiddelbarhed og inspiration. Her sættes det danske sprog i fokus, og kontrasterne mellem

det organiske og elektroniske dyrkes og inddrager elementer fra D&B, house og breaks såvel som pop, rock, jazz og soul.

Dato: Torsdag 24. november 2022

Tid: kl. 19.30

Døre: kl. 19.00

Sted: Kulturværftet – Find vej

Pris: 50 kr.

Varighed: ca. 3 timer

Placering: ståpladser

Kategori: Musik / Popkorn Nordic

Præsenteres som samarbejde mellem:

KV LOGO POS
thetivoli logo sort
Popkorn logo sort generel

Arrangementet er støttet af:

SKF logo ENG black RGB 249x300 1
nkf puls logo black

En del af Liveforbundet

LF logo pos horisontal

Om talentudviklingen over sundet

Popkorn Nordic handler om at udvikle de sjællandske og skånske musikalske talenter og give dem forståelse og netværk på tværs af landegrænser. Derformodtager alle deltagende bands og artister coaching fra den danske og svenske musikbranche undervejs. De acts som når længst får mest læring, som hen ad vejen skræddersyes til dem. Af tidligere deltagere, som sætter sig aftryk (inter)nationalt på både livescener og radioflader kan fx nævnes Baske fra Gladsaxe, Wide fra Furesø og Effy Simon fra Malmø og Modesty fra Helsingborg.

Popkorn Nordic 2022 er skabt af Kulturværftet (DK) og The Tivoli (SE), Studiefrämjandet (SE).
Samarbejdspartnere er Mejeriet i Lund (SE), Skånsk Live (SE), Gimle, Tapperiet, Loppen, Helsingør Festival, HX Festival (SE), Stars, Slagelse Musikhus, Helsingborg/Helsingør samarbejdet,

Kontakt

Yderligere information om Popkorn Nordic:
Dorte Hartmann, projektleder, Kulturværftet
e-mail: dorha@helsingor.dk
web: kuto.dk/popkornnordic