Fire dage med utæmmede, kreative og sanselige processer i naturen
Deltag i inspirerende dage fyldt med kunst, madlavning i det fri, meditation og kreative workshops. Camp Vild er en slags lejrtur, hvor vi genskaber kontakten til naturen, altså genforvilder naturen, dyret eller mennesket.
Se programmet for de fire dage og mød de mennesker, som vil lede dig igennem Camp Vild.
Sammen med kunstnere, en naturterapeut, en cellist og komponist, en forfatter, en kok og en lyd-healer dykker vi ind i en utæmmet verden. Vi tager fra vandkanten til skoven over til øen Hven og Hellebæk Kohave i Nordsjælland.
Periode: Torsdag 18. juli – søndag 21. juli 2024
Tid: Alle dage fra kl. 10.00-16.00
Pris: 419 kr. / Studiepris: 219 kr.
Sted: Helsingør og naturen omkring
Dag 1: Vandkanten
Dato: Torsdag 18. juli 2024
Tid: kl. 10.00-16.00
Mødested: Kulturværftet, Helsingør – Find vej
Vi mødes på Kulturværftet, hvor campens værter – Christian Dürr Henriksen og Suada Demirovic – introducerer dig til de bagvedliggende tanker bag Camp Vild. Dagens program byder på en fællessamling med en naturterapeut. Efterfølgende tager vi ned til vandkanten og laver mad i det fri, og efter frokost starter vi på vores kunstproces, hvor vi forholder os til land, vand og solens stråler.
Dagens program
10.00 – Velkomst i Krydsfeltet på Kulturværftet
10.30 – Dagens naturkobling med naturterapeut
11.00 – Fælles gang til vandkant
11.30 – Madlavning sammen
12.15 – Fællesspisning
13.00 – Kunstproces: Cyanotypi med Suada Ada Demirovic
16.00 – Tak for i dag
Dag 2: Skoven
Dato: Fredag 19. juli 2024
Tid: kl. 10.00-16.00
Mødested: I skoven – lokation følger
Vi mødes i den lokale skov, hvor dagens program indledes med en gong-meditation af lydterapeuten bag Gongs N’ Roses, Louise Lolle. Vi skal herefter sanke lokale urter og planter og spise i det fri, og efter fællesspisning har vi kunstproces med Anu Ramdas, som arbejder med esoteriske metoder og meditation i sine kunstneriske praksis.
Dagens program
10.00 – Vi mødes i skoven
10.15 – Dagens naturkobling med Gongs N’Roses
11.00 – Sankning af mad
12.00 – Madlavning sammen
12.45 – Fællesspisning
14.00 – Kunstproces med billedkunstner Anu Ramdas
16.00 – Tak for idag
Dag 3: Øen
Dato: Lørdag 20. juli 2024
Tid: kl. 10.00-16.00
Mødested: Kulturværftet, Helsingør – Find vej
Vi stævner ud fra Helsingør fra morgenstunden og sejler med kurs mod Hven. På Hven besøger vi et røgeri og spiser mad fra lokalområdet. Efter fællesspisning dykker vi ned i poesiens processer sammen med Rikke Oberlin som vil føre os igennem en intuitiv skrive workshop.
Dagens program
10.00 – Vi mødes i Krydsfeltet på Kulturværftet
10.15 – Sejlads til Hven
12.00 – Indkøb af røgvarer
12.30 – Fællesspisning
13.15 – Kunstproces med forfatter Rikke Oberlin
15.00 – Sejlads tilbage til Helsingør
16.00 – Tak for idag
Dag 4: Kohaven
Dato: Søndag 21. juli 2024
Tid: kl. 10.00-16.00
Mødested: Kohaven – lokation følger
På campens sidste dag mødes vi i Hellebæk Kohave, hvor vi starter dagen i det åbne landskab med en lydperformance med sanger og komponist bag Where did Nora Go, Astrid Nora. Efter performancen vil vi sammen lave mad over et bål og spise i det fri. Vi slutter dagen af med at være i arbejdsproces sammen med kunstner Maj Horn.
Dagens program
10.00 – Vi mødes i Kohaven
10.15 – Dagens naturkobling – Where Did Nora Go
11.30 – Madlavning over bål
12.00 – Fællesspisning
13.00 – Kunstproces med billedkunstner Maj Horn
15.30 – Afrunding rundt om bålet
16.00 – Tak for i dag
Mød kunstnerne
Gongs N’ Roses
Bliv sendt tilbage til din vibrerende natur og bliv fyldt op med god energi til Gongmeditation med Gongs n’ Roses. Gongmeditation i naturen får et ekstra lag, idet naturens lyde smelter sammen med vibrationerne fra gongerne.
Jeg hedder Louise Lolle og stiftede Gongs N’ Roses i 2020. Jeg mødte gongmeditationer første gang, da jeg boede i New York i 2011, og jeg blev straks forelsket i lydene og gongernes vilde kraft. Siden har jeg brugt tiden på at dygtiggøre mig i at spille gong og tog uddannelsen som gongmaster i 2020. Jeg har lavet gongmeditationer og -workshops i et væld af sammenhænge; fra festivaller og firmaworkshops til private arrangementer og i yogastudier.
“Sindet har ingen kraft til at modstå en gong, som spilles med vellyd” lyder et citat fra Yogi Bhajan. Alt i universet vibrerer, inklusiv den menneskelige krop med de fysiske og subtile energetiske lag. Når gongerne slås an, påvirker det nervesystemet, og de kraftfulde lydbølger, med et væld af over- og undertoner, regenererer vores parasympatiske nervesystem, som giver nærvær og ro.
Når jeg laver lydmeditationer, bruger jeg gongerne, min stemme, klangskåle, chimes og andre lydkilder. Oplevelsen er dybt meditativ, og nogle oplever at blive sendt på en indre rejse, som kan minde om drømmetilstand.
Anu Ramdas
Anu Ramdas (f. 1980) arbejder på tværs af medier og henter sin inspiration fra den Vedantiske filosofi, astrofysiske fænomener og esoteriske metoder.
Hun er uddannet billedkunstner (2011) og clairvoyant (2023) og i sit virke krydsbestøver hun sin praksis på tværs af metoder, æstetik og tematikker. Hun har udstillet i både ind/-udland, senest med solo præsentationen, Time Traveller [Coordinates beyond the horizon of Pure O], på Augustiana Kunsthal & Kunstpark.
Where Did Nora Go
”Where Did Nora Go skaber æterisk og hypnotisk Art Pop, der har tryllebundet publikum i både DK og udlandet. Hun er blevet prist for sin stemme, der besidder en sjælden skønhed, kraft og inderlighed og hun skaber med sin musik og sit væsen et helt særligt rum, der drager lytteren ud af tid og rum og ”ind i en drømmende, næsten overjordisk verden.”
Hun gør brug af både hendes karismatiske stemme, hendes cello, ambiente lydcollager, synth flader og loops i sine eksistentielle sange, som hun selv både skriver musik og tekst til.
Where Did Nora Go er for mange en meditativ og nærmest åndelig oplevelse, en ceremoni der forbinder himmel og jord. Hun skaber en fornemmelse af vægløshed, der giver lytteren en indre ro, hvor tid og rum er forduftet”.
Rikke Oberlin Flarup
Rikke Oberlin Flarup (f. 1981) er forfatter og forlægger og arbejder desuden som drømmetyder og clairvoyant. Hun debuterede i 2011 og har tidligere udgivet bl.a. ungdomsromanen Telefontesten (2018) og drømmeprosasamlingen Der kan ikke være 18 lilla mennesker i en konvolut (2020). I januar 2024 udkom hun med romanen Undskyld jeg kommer for sent, der bl.a. andet handler om tvivlen på moderskabet og om spiritualitet. Flarup i sin kunstneriske praksis især inspireret af det underbevidste og intuitive.
Workshoppen i intuitiv skrivning handler om at give den indre kritiker fri, slippe kreativiteten løs og undersøge, hvad vi kan skrive frem hvis vi slipper kontrollen. Gennem en række korte, guidede skriveøvelser, producerer vi små tekster, der evt. kan bruges som udgangspunkt for længere tekster senere. Vi lader vores underbevidsthed og vores sanser styre skriveprocessen og. Undervejs vil vi blandt andet lade os inspirere af tarotkort og planter.
Maj Horn
Maj Horn (f. 1987, DK) er billedkunstner med en research-baseret praksis, der er baseret i København. Med udgangspunkt i økokritiske perspektiver undersøger hun, om og hvordan (socialt engageret) kunst kan skabe nye tilgange og fortællinger om miljø og landskaber. Hendes praksis tager bl.a. form som performative workshops, hvor deltagerne inviteres til at dele erfaringer, tænke sammen og samskabe. Maj Horn er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi (2014). Siden 2023, har hun taget en efteruddannelse til naturvejleder ved Københavns Universitet, for at få faglig forståelse for økosystemers dynamik, biodiversitet, naturtyper, planter og dyr. Denne viden og erfaring fletter hun sammen med hendes kunstneriske praksis.
Den performative workshop i Kohaven vil gennem sanselighed, performance og samtaler være en undersøgelse af stedet, der samtidig vil give et større, økologisk perspektiv.
Suada Ada Demirovic
Suada Ada Demirovic er billedkunstner og uddannet fra det Kgl. Danske Kunstakademi og har en Master i kunstteori og formidling. Hun interesserer sig for fællesskaber og arbejder primært med håndarbejde, tidsbaserede medier og håndtrykte teknikker i sin praksis.
Suada har udstillet på Statens Museum for Kunst, Kunsthal Charlottenborg, og på Marrickville Garage, Sydney. Hun har lavet flere udsmykninger i det offentlige rum og været med til at drive udstillingsstedet NLHspace og medstifter af den Internationale Kunstfestival Artist Run.
Praktisk information:
- Billetprisen er inkl. forplejning på alle dage. Vi laver mad sammen.
- Vi mødes første dag på Kulturværftet i Helsingør, detaljer fremsendes umiddelbart før start.
- De øvrige dages præcise mødesteder oplyses undervejs i forløbet.
- Hvis du ønsker at overnatte i Helsingør området, kan vi anbefale Helsingør Vandrerhjem eller campingpladsen, som begge ligger lige i vandkanten. Find overnatninger i Helsingør her
Periode: Torsdag 18. juli – søndag 21. juli 2024
Tid: Alle dage fra kl. 10.00-16.00
Pris: 419 kr. / Studiepris: 219 kr.
Sted: Helsingør og naturen omkring
Four days of untamed, creative, and sensory processes in nature
Join us for inspiring days filled with art, outdoor cooking, meditation, and creative workshops. Camp Vild is like a camping trip where we reconnect with nature, rewilding either the landscape, the animal, or the human.
Explore the four-day program and meet the people who will guide you through Camp Vild.
Alongside artists, a nature therapist, a cellist and composer, a writer, a chef, and a sound healer, we will dive into an untamed world. We will journey from the water’s edge to the forest, then to the island of Hven, and Hellebæk Kohave in North Zealand.
When: Thursday 18. July – Sunday 21. July 2024
Every day from kl. 10.00 AM – 4.00 PM
Price: 419 kr. / Studiepris: 219 kr.
Where: Helsingør
Day 1: The Water’s Edge
Period: Thursday 18. July 2024
Time: kl. 10.00 AM – 4.00 PM
Meeting point: Kulturværftet, Helsingør – Find vej
We meet at Kulturværftet where the camp hosts – Christian Dürr Henriksen and Suada Demirovic – will introduce you to the ideas behind Camp Vild. The day’s program includes a gathering with a nature therapist. We then head to the water’s edge to cook outdoors, and after lunch, we start our art process, engaging with the land, water, and sunlight.
Program:
- 10:00 AM – Welcome at Krydsfeltet at Kulturværftet
- 10:30 AM – Nature connection with a nature therapist
- 11:00 AM – Walk to the water’s edge
- 11:30 AM – Cooking together
- 12:15 PM – Shared meal
- 1:00 PM – Art process: Cyanotype with Suada Ada Demirovic
- 4:00 PM – End of the day
Day 2: The Forest
Date: Friday 19. July 2024
Time: kl. 10.00 AM -04.00 PM
Meeting point: The forest – info follows
We meet in the local forest, starting the day’s program with a gong meditation by sound therapist Louise Lolle of Gongs N’ Roses. We will then forage for local herbs and plants, cook and eat outdoors, followed by an art process using materials from the forest.
Program:
- 10:00 AM – Meet in the forest
- 10:15 AM – Nature connection with Gongs N’ Roses
- 11:00 AM – Foraging for food
- 12:00 PM – Cooking together
- 12:45 PM – Shared meal
- 2:00 PM – Art process in the forest
- 4:00 PM – End of the day
Day 3: The Island
Date: Saturday 20. July 2024
Time: kl. 10.00 AM – 4.00 PM
Meeting point: Kulturværftet, Helsingør – Find vej
We set sail from Helsingør in the morning towards Hven. On Hven, we visit a smokehouse and enjoy local food. After lunch, we dive into poetry processes with Rikke Oberlin, who will guide us through an intuitive writing workshop.
Program:
- 10:00 AM – Meet at Krydsfeltet at Kulturværftet
- 10:15 AM – Sail to Hven
- 12:00 PM – Purchase smoked goods
- 12:30 PM – Shared meal
- 1:15 PM – Art process with writer Rikke Oberlin
- 3:00 PM – Sail back to Helsingør
- 4:00 PM – End of the day
Day 4: Kohaven
Date: Sunday 21. July 2024
Time: kl. 10.00-04.00
Meeting point: Kohaven – location follows
On the final day of the camp, we meet in Hellebæk Kohave, starting the day with a sound performance by singer and composer Astrid Nora of Where Did Nora Go. After the performance, we will cook over an open fire and eat outdoors. We end the day with an art process led by artist Anu Ramdas, who integrates esoteric methods and meditation into her artistic practice.
Program:
- 10:00 AM – Meet in Kohaven
- 10:15 AM – Nature connection – Where Did Nora Go
- 11:30 AM – Cooking over an open fire
- 12:00 PM – Shared meal
- 1:00 PM – Art process with artist Anu Ramdas
- 3:30 PM – Closing around the fire
- 4:00 PM – End of the day
.
Meet the artists
Gongs N’ Roses
Reconnect with your vibrant nature and fill yourself with positive energy through Gong Meditation with Gongs N’ Roses. Gong meditation in nature gains an extra layer as the natural sounds blend with the vibrations of the gongs.
My name is Louise Lolle, and I founded Gongs N’ Roses in 2020. I first encountered gong meditations while living in New York in 2011, and I immediately fell in love with the sounds and the wild power of the gongs. Since then, I have dedicated my time to mastering the gong and completed my gong master training in 2020. I have conducted gong meditations and workshops in a variety of settings, from festivals and corporate workshops to private events and yoga studios.
“There is no power in the mind that can resist a gong played with grace,” said Yogi Bhajan. Everything in the universe vibrates, including the human body with its physical and subtle energy layers. When the gongs are struck, they affect the nervous system, and the powerful sound waves, with their multitude of overtones and undertones, regenerate our parasympathetic nervous system, providing presence and calm.
When I conduct sound meditations, I use gongs, my voice, singing bowls, chimes, and other sound sources. The experience is deeply meditative, and some people feel as if they are on an inner journey, reminiscent of a dream state.
Anu Ramdas
Anu Ramdas (born 1980) works across mediums and draws inspiration from Vedantic philosophy, astrophysical phenomena, and esoteric methods. She is a trained visual artist (2011) and clairvoyant (2023), and in her work, she cross-pollinates her practice across methods, aesthetics, and themes. She has exhibited both nationally and internationally, most recently with the solo presentation Time Traveller [Coordinates beyond the horizon of Pure O] at Augustiana Kunsthal & Kunstpark.
Where Did Nora Go
Where Did Nora Go creates ethereal and hypnotic Art Pop that has captivated audiences both in Denmark and abroad. She has been praised for her voice, which possesses rare beauty, power, and intensity. With her music and presence, she creates a unique space that draws listeners out of time and space and “into a dreamy, almost otherworldly world.”
She uses her charismatic voice, cello, ambient sound collages, synth layers, and loops in her existential songs, for which she writes both music and lyrics. For many, Where Did Nora Go provides a meditative and almost spiritual experience, a ceremony that connects heaven and earth. She creates a sense of weightlessness, giving the listener inner peace where time and space dissolve.
Rikke Oberlin Flarup
Rikke Oberlin Flarup (born 1981) is an author and publisher, who also works as a dream interpreter and clairvoyant. She debuted in 2011 and has previously published the young adult novel Telefontesten (2018) and the dream prose collection Der kan ikke være 18 lilla mennesker i en konvolut (2020). In January 2024, she released the novel Undskyld jeg kommer for sent, which deals with doubts about motherhood and spirituality. In her artistic practice, Flarup is especially inspired by the subconscious and intuitive.
The workshop in intuitive writing is about freeing the inner critic, unleashing creativity, and exploring what we can write if we let go of control. Through a series of short, guided writing exercises, we produce small texts that can potentially serve as the basis for longer works later. We let our subconscious and our senses guide the writing process. Along the way, we will draw inspiration from tarot cards and plants.
Suada Ada Demirovic
Suada Ada Demirovic is a visual artist trained at the Royal Danish Academy of Fine Arts, with a Master’s degree in art theory and communication. She is interested in communities and primarily works with handicrafts, time-based media, and hand-printed techniques in her practice.
Suada has exhibited at the National Gallery of Denmark, Kunsthal Charlottenborg, and Marrickville Garage in Sydney. She has created several public art decorations and helped run the exhibition space NLHspace and co-founded the International Art Festival Artist Run.
Practical Information:
The ticket price includes meals for all days. We will cook together.
We will meet on the first day at Kulturværftet in Helsingør; detailed information will be sent shortly before the event starts.
The exact locations for the remaining days will be provided during the course of the program.
If you wish to stay overnight in the Helsingør area, we recommend Helsingør Hostel or the nearby campsite, both located right by the waterfront. Find accommodations in Helsingør here.
Period: Thursday, July 18 – Sunday, July 21, 2024
Time: Every day from 10:00 AM to 4:00 PM
Price: 419 DKK / Student price: 219 DKK
Location: Helsingør and the surrounding nature