Sammen med seks andre scener og spillesteder rundt om i hele landet er Kulturværftet netop udpeget af Kunstfonden til de næste to år at udvikle projekter, der ligger i krydsfeltet mellem musik og scenekunst. Et rygstød, der betyder at rammerne for produktion styrkes, og – ikke mindst – at man lokalt i Helsingør Kommune kan glæde sig til nye musikdramatiske produktioner de kommende år.

Projekter inden for eksempelvis musikdramatik, moderne opera, performative orkesterværk, musikinstallation og moderne musical får fremover langt bedre muligheder for at blive realiseret. Med den nye ordning fra Statens Kunstfond for musikdramatiske produktioner kommer i alt syv scener og spillesteder til indgå i et netværk i et toårigt forsøg, hvor der stilles lokaler, produktionsfaciliteter og medarbejdere til rådighed for aktørerne.

”Bevillingen styrker vores praksis som producerende kulturhus og giver os mulighed for at lægge scene til spændende nye udviklingsprojekter i krydsfeltet mellem musik og scenekunst. Det skaber plads til den form for kunstneriske eksperimenter, der danner grundlag for nye tendenser og oplevelser. Uden forskning i nye og skæve formater bevæger mainstream-kulturen sig ingen vegne, så nationale initiativer som dette er af stor betydning. Vi glæder os til at præsentere de nye, unikke værker for borgerne i Helsingør og give lidt kant til Kulturværftets program”, udtaler Georg Rasmussen, musikredaktør, Kulturværftet.

Foruden Kulturværftet tæller aktørerne Børnekulturhus Ama’r og Teater ZeBU i København, Fredericia Musicalteater, Metropolis i København, Nordisk Teaterlaboratorium fra Holstebro, Radar i Aarhus samt Teater Momentum, Den Fynske Opera og Nørregaards Teater, Odense. Sine Tofte Hannibal, udvalgsleder fra Musikdramatisk Udvalg i Statens Kunstfond, udtaler:

”Musikdramatikken er en dynamisk kunstform, og Kunstfonden ønsker at give kunstnere endnu bedre rammer og rum til produktion af musikdramatik og andre tværæstetiske værker. Vi har derfor udpeget syv forskellige scener, der demonstrerer et særligt potentiale inden for dette område og som har kapacitet til at tage produktioner ind og derved bidrage til at afhjælpe den mangel på prøvefaciliteter, vi oplever i dag. Samtidig er det vores håb, at det netværk, der skabes blandt de syv scener, og den erfaringsudveksling, der sker dér, kan være med til at skubbe yderligere til området og skabe inspiration hos andre aktører rundt om i landet.”

Der er afsat i alt 3 millioner kr. frem til og med 2025. Kulturværftet er tildelt 450.000 kr. over to år.

FAKTABOKS:

Eksempler på Kulturværftets kunst og kulturproduktion: