Onsdagsfolk: Mor Dansar (SE)

Mor Dansars første album, “Rent på Tok”, udkom i november 2021 og blev modtaget med stor varme. Trioens unikke sammensætning og genreoverskridende koncept, hvor jazz, barokmusik og folkelig musiktradition får plads, gør dem til noget helt nyt på musikscenen.

I kreative arrangementer har trioen udforsket instrumenter, stemmer og scenekunst for at opnå en imponerende stor og fuldendt lyd. Strengene og ordene fremfører Allan Edwalls fantastiske sangskat, som berører både unge og gamle.

Bandet består af:
Boel Mogensen – kontrabas
Sofia Källman – vokal
Adam Grauman – viola da gamba

cover renpaatok

“Ofte er det enkleste det mest effektive. Ofte er det enkleste også det sværeste. Uanset hvad har Mor Dansar-trioen her, i al deres tilsyneladende ydmyghed, formået at skrælle Allan Edwalls saftigt poetiske sange af og skabe noget helt nyt og diskret glitrende.”

Årets visetolkninger – Lira 2021.

allanedwall

Allan Edwall 1924-1997

Allan Edwall blev født i 1924 i Hissmofors i Jämtland og nåede i løbet af sit liv ind i det svenske velfærdssamfunds hjerte. Han er måske mest kendt for sine skuespilpræstationer, hans store gennembrud som Carlsson i Bergmans Hemsöborna i 1966 og hans folkekære roller i filmatiseringer af Astrid Lindgrens eventyr har henrykket og fortryllet en stor publikum.

Han stoppede dog ikke der, uden for filmlærredet gjorde Allan også anerkendte præstationer i rollen som dramatiker, instruktør, musiker og forfatter.

Edwalls egne sange og tekster var stærkt præget af hans samfundsengagement og store sympati for de fattige og udsatte. På sin helt egen, klodsede og ærlige måde fremførte han sine sange og digte med en falsk stemme og dyb følelse. Den 7. februar 1997 tog Allan Edwall sit sidste åndedrag, men hans livskraft, engagement og varme vil leve videre i vores hjerter i lang tid fremover.

Dato: Onsdag 23. august 2023

Sted: Toldkammeret – Find vej

Tid: 19.15

Døre: kl. 18.45

Pris: 135 kr.

Varighed: Ca. 90 min.

kategori: Musik

LF logo solo yellow

Koncerten er en del af Liveforbundet.
Live-koncerter på abonnement.
Opret gratis bruger på liveforbundet.dk

Fællesspisning

Hverdage kl. 17.45

toldkammeret hjerte

Koncerten er støttet af

SKF logo black slim

En del af Liveforbundet

LF logo pos horisontal