Søndagsjazz: Cecilie Strange Quartet

Cecilie Strange er uddannet Cand. Musicae fra musikkonservatoriet i Odense med hovedfagene rytmisk saxofon og komposition i 2012. Siden da har hun udgivet tre albums i eget navn – derudover medvirkende på adskillige andre albums.

Hendes debutalbum ”Cecilie Strange Quartet feat. Kasper Tranberg: The Beginning” indeholder kompositioner inspireret af den moderne new yorker jazz blandet i en smeltedigel med nordisk folkemusik.

Albummene BLIKAN og BLUE er mere rendyrket nordisk jazz med et folk touch. Med sig på disse to album har hun musikerne Peter Rosendal på piano, Thommy Andersson på bas og Jakob Høyer på trommer. Alle 3 albums er indspillet i The Village Recordings af hhv. Bjørn Gjessing(The Beginning) og Thomas Vang (BLUE og BLIKAN).

Hendes 4. studiealbum i eget navn er netop blevet indspillet og forventes udgivet medio 2023.

Line up:
Cecilie Strange: saxofon
Peter Rosendal: piano
Thommy Andersson: bas
Jakob Høyer: trommer

Albummet BLIKAN blev i 2021 nomineret til DMA JAZZ i kategorien ”Årets jazzudgivelse” og Carl Prisen 2022 som årets jazzkomponist.


”……Musikalsk befinder hun sig i et nordisk inspireret univers, hvor det ikke handler om at være cool. Der er til gengæld masser af varme og intensitet i Cecilie Stranges dejligt sikre saxofontone. Stemningen er blå og håbefuldt vemodig. Derfor er Blue også en af den slags plader, der ofte vil finde vej til pladespilleren. En plade der byder indenfor til eftertænksomme stunder.”

Niels Overgård // JAZZNYT.COM

Dato: Søndag 20. august 2023

Sted: Toldkammeret – Find vej

Tid: kl. 16.00

Døre: kl. 15.00

Pris: 135 kr.

Placering: Unummererede siddepladser

Varighed: ca. 1:30 time

Kategori: Musik / Søndagsjazz

LF logo solo yellow

Koncerten er en del af Liveforbundet.
Live-koncerter på abonnement.
Opret gratis bruger på liveforbundet.dk

Koncerten er støttet af

SKF logo black slim

En del af Liveforbundet

LF logo pos horisontal