Fem nøje udvalgte bands og artister står torsdag den 24. november klar på Kulturværftets Store Scene til at overbevise både publikum og jury om, at de er Sjællands bedste liveact i talentudviklingsforløbet Popkorn Nordic.

Siden 2019 har Kulturværftet i samarbejde med danske og svenske spillesteder dannet platformen for talentudviklingsforløbet Popkorn Nordic. Her har flere end 146 artister fra hele Sjælland og Skåne fået mulighed for at skabe netværk over sundet og opnå nye kompetencer i deres musikalske udvikling. Et særligt højt niveau kendetegner de musikalske spirer i årets indledende runder, og forløbet kulminerer indtil videre torsdag den 24. november ved semifinalen på Kulturværftet, hvor årets danske finalister skal findes.

Dansk lyrik og poesi i højsædet

Særligt for årets felt af musikalske talenter er, at fire ud af de fem acts synger på dansk. Det sker på tværs af genrer, som i år byder på alt fra skæv, jazzet pop, silkeblød RnB, angstfyldt rock over til indie og storslåede pophymner. Publikum kan med andre ord glæde sig til en musikalsk meget varieret aften, der samtidig tager pulsen i det musikalske vækstlag netop nu.

Lokal jury og publikum bestemmer

Som publikum er man selv med til at afgøre aftenens udfald sammen med en kompetent jury, der består af både de lokale musikbranchefolk Casper Skovgaard (Bølgen, Elværket), Georg Rasmussen (Kulturværftet) og de eksterne eksperter Julia Bratland (Sony) og Mikkel Wad Larsen (fhv. Vega, Beta, W.A.S. Entertainment m.m.).

”Popkorn Nordics niveau har aldrig været højere. Denne aften skal de bedste sjællandske bands i aktion, og her er stor forskellighed i udtryk og stil. Mange vælger lige nu det danske sprog som afsæt for musikken, og det er spændende at se de nye tendenser og bl.a. mærke, hvordan det danske sprog blomstrer”, udtaler Dorte Hartmann, projektleder på Popkorn Nordic.

Årets artister til den danske semifinale tæller:

Styrtdyk

Tavs sårbarhed og afgrundsdyb støj kolliderer i Styrtdyks dansksprogede postpunk/indierock. Her svirrer blødende guitarmotiver og støvede synthesizere side om side med tanker om utilstrækkelighed, fremmedgørelse og fordømt kærlighed.

KURS

KURS er et ungt dansk indierock band, der med sine melodiske rock-tendenser og vedkommende danske tekster vækker følelser hos en bred vifte af musiksmage. Sårbare tekster, riffs, der bider fra sig, og rytmer, som byder op til dans, gør, at KURS ligger i en klasse for sig selv. Bandet har to udgivelser på CV’et og en kommende EP på vej.

Lyst

Lyst er Laura Olivia Dollerup fra København. Projektet Lyst blev skabt i slutningen af 2020 og er eksperimenterende pop fascineret af det drømmende, hvor de enkle og vemodige melodier pakkes ind i cinematiske og storladne landskaber.

Mila

Mila vil ramme musikbranchen midt i følelserne og gøre op med, hvad det vil sige at være stærk. Hun bevæger sig i et silkeblødt elektronisk RnB-univers, og hun skriver til dem, der har brug for styrke og giver plads til sig sine følelser i processen.

Prins Moria

Prins Moria tager udgangspunkt i ideen om en ufiltreret og ærlig musik, som er drevet af umiddelbarhed og inspiration. Her sættes det danske sprog i fokus, og kontrasterne mellem det organiske og elektroniske dyrkes og inddrager elementer fra D&B, house og breaks såvel som pop, rock, jazz og soul.

Semifinalen på Kulturværftet finder sted torsdag den 24. november kl. 19.00. Billetter til 50 kr. kan bookes på https://kuto.dk/arrangementer/popkorn-nordic-semifinale/

POPKORN NORDIC 2022 er skabt af: på vegne af Kulturværftet (DK) og The Tivoli (SE), Studiefrämjandet (SE).

Styregruppen: Kulturværftet (DK), Studiefrämjandet Helsingborg (SE), The Tivoli (SE).

YDERLIGERE SAMARBEJDSPARTNERE
Skånsk Live, UNiG, Start Frb, Loppen, Tapperiet, Gimle, Richter, Slagelse Musikhus og Badeanstalten, STARS og Mejeriet i Lund. HX Festival og Helsingør Festival/Elværket, Rock The Region og SPOT Festival.

Arrangører

KV LOGO POS
tivoli
studieframjandet

Spillesteder

loppen logo
MEJERIET logga
Gimle logo sort
stars
tapperiet logo
Richter logo Logo Black 1
Musikhus logo sto

Sponsorer

unigmusik logo
skansklive logo
STARTlogoSORTudentekst
jhalmen
elvaerket logo navn FESTIVAL 1
SKF logo black CMYK
Hx.se PNG SVART 1162x1010px