Lørdag den 18. juni, hvor Tina Dickow og The Cardigans giver dobbeltkoncert i Kulturhavn Kronborg i Helsingør, ser et helt nyt koncept ser dagens lys samme sted. Her mødes morgendagens nye stjernefrø fra Skåne og Sjælland til en Popkorn Nordic Showcase.

Bæredygtige, musikalske strukturer er målet

Siden 2019 har flere end 100 musikere og 150 nye bands deltaget i den musikalske talentudviklingsplatform Popkorn Nordic, der arrangeres af Kulturværftet og en række danske og nordiske samarbejdspartnere. Som regionalt spillested er det Kulturværftets kernefokus at etablere stærke, bæredygtige, musikalske strukturer og netværk, som sætter varige spor i musiklivet samt på musikkens vegne at agere netværksledende lokalt, interregionalt og nationalt. Det er Popkorn Nordic-platformen en vigtig del af.

Bands møder publikum, hinanden og branchen

Til Popkorn Nordic Showcase den 18. juni kan man bl.a. opleve et sandt dansk/svensk genre potpourri af de bedste bands og artister, der har deltaget i Popkorn Nordic de seneste år.

“Popkorn Nordics fineste opgave er at knytte bånd over tid – kunstnere imellem, musikere og branche imellem og hele Sjælland og over sundet til Skåne, mens vi dygtiggør de enkelte bands og artister. Nu præsenterer vi en showcaseplatform, hvor bands fra 2019, 2020 og 2021 bliver præsenteret for publikum og samtidigt møder hinanden og repræsentanter fra musikbranchen, som kommer og coacher bandsene efter optræden. Det skaber et bæredygtigt kredsløb omkring Popkorn Nordic – vi er ikke et one-off arrangement, vi eksisterer hele året og udvikler bands og artister over tid,” udtaler Dorte Hartman, projektleder på Popkorn Nordic, Kulturværftet.

Styrkede kulturelle nordiske bånd

Popkorn Nordic Showcase er gjort mulig med støtte fra Region Hovedstaden.

”Region Hovedstaden har en ambition om at støtte det brede og mangfoldige kulturliv. Jeg er derfor glad for, at der med Popcorn Nordic Showcase nu eksisterer en platform for den nye generation af musikere og artister, der fra scenen i Helsingør bidrager til at udvikle de vigtige kulturelle nordiske bånd mellem Danmark og Sverige, siger Marianne Frederik, formand for Udvalget for Trafik og Regional Udvikling i Region Hovedstaden.”

Efter Popkorn Nordic Showcase følger senere i Kulturhavn Kronborg braget på havnen med nordiske sværvægtere – nemlig The Cardigans og Tina Dichow.

***

Programmet for Popkorn Nordic Showcase er:

Headliner: Rebecca Lou (DK)

Energibomben, eneren og pop-rock-snedkeren:

En af Danmarks helt nye og sprøde rockstjerner er Rebecca Lou, som kommer og headliner eftermiddagens show med sin nye plade ’Heavy Metal Feelings’ i bagagen. Måske har du lært Rebecca Lou at kende som en kompromisløs, attitudestærk naturkraft af en rockmusiker. Nu inkluderer hun også popmusikkens naivitet og den gåsehudsfremkaldende tristhed, man kender fra store kærlighedsballader.

Popkorn Nordic acts:

WIDE (DK)

WIDE sætter lyd på livet i start 20’erne gennem en kombination af hårdtslående beats og catchy melodier. Med inspiration fra stærke kvindelige artister som Nao, Doja Cat og MØ og væbnet med en kraftfuld og sanselig vokal drager WIDE dig ind i sit elektropoppede univers.

www.instagram.com/widesounds

www.facebook.com/widesounds

Tender Youth (DK)

Tender Youth er en ung københavnske kvartet. De smelter genrer som shoegaze og post-punk sammen. Deres højintensive koncerter river publikum fra hverdagens monotone tomgang ind i et rødglødende univers, hvor facaderne revner og efterlader publikum blottet i de fejende toner og tunge trommer.

https://linktr.ee/TenderYouthCPH

https://www.facebook.com/TenderYouthCPH

Effy Simon (SE)

Effy Simon (SE) skriver svensk visepop med rødder i jazzen og den nordiske sangskrivertradition og er et lysende talent på den skånske pophimmel.

https://www.facebook.com/effysimonmusic

Peter Amoras (DK)

Peter Amoras er en ung sangskriver og musiker. Han modtog prisen som Årets Talent 2020 på Frederiksberg, efter udgivelsen af sit debutalbum ‘Dagens Lys’. Musikken er stemningsfuld og dragende, og trækker tråde til navne som Søren Huss, Claus Hempler, Peter Sommer etc.

https://www.facebook.com/peteramoras

Kevin Jazz (SE)

Kevin Jazz (SE) er svensk ol’ school hiphop anført af den karismatiske rapper Kevin Jazz.

***

Skåne og Sjællands talentlag skal forbindes via livekoncerter, netværksarrangementer og seminardage. Derfor leder POPKORN NORDIC og Kulturværftet i Helsingør sammen med spillesteder på hele Sjælland nu efter de bedste lokale bands og artister! POPKORN NORDIC er for alle bands og artister, som spiller egne numre uanset genre, og som er bosat på Sjælland eller i Skåne. 

POPKORN NORDIC skyder de næste stjerner afsted

Programmet skydes i gang med livekoncerter fra sensommer på toneangivende spillesteder over hele Sjælland. Lyttejuryen bag POPKORN NORDIC sidder allerede nu klar til at udvælge deltagerne. Så hvis man gerne vil ud at spille til efteråret, og man samtidig er klar til at udvikle sig som band/artist sammen med andre dygtige musikacts, så er det nu, man skal tilmelde sig! I år bliver en udvalgt skare af artister/bands også tilbudt en showcasekoncert på den prestigefyldte branchefestival SPOT Festival.

Gevinsten for de liveacts, der klarer sig bedst, er et skræddersyet coachingforløb og festivaljobs på Helsingør Festival og i Sverige. POPKORN NORDIC handler først og fremmest om at udvikle sit musikalske talent og skabe sig et netværk både ind i musikbranchen, over sundet og til andre upcoming acts. Derfor modtager alle deltagende bands og artister coaching og møder den danske og svenske musikbranche undervejs.

Tilmeldingsfrist 20. juni kl 10.00. 2022.

Tilmelding: https://kuto.dk/popkornnordic/

Links:

www.kuto.dk/popkorn-nordic

https://www.facebook.com/popko…

Yderligere information om POPKORN NORDIC:

Dorte Hartmann, projektleder, dorha@helsingor.dk

POPKORN NORDIC 2022 på vegne af Kulturværftet (DK) og The Tivoli (SE), Studiefrämjandet Skåne/Blekinge (SE).

SAMARBEJDSPARTNERE

Mejeriet i Lund (SE), Skånsk Live (SE), Gimle Roskilde, Tapperiet Køge, Loppen Kbh, Helsingør Festival, HX Festival (SE), Stars Vordingborg, Slagelse Musikhus, Start Frb, UNIG Musik.

Med støtte fra A.P. Møller, Statens Kunstfond og Helsingør Kommune.