memoryMechanics@Mads Hobye scaled

Performance og installation, der udforsker menneskekrop, minder og kunstig intelligens

memoryMechanics er en udforskning af både menneskets og computerens hukommelse. Hvad sker der, når vi arbejder med kunstig intelligens i forhold til kroppens evne til at lagre og fremkalde minder? memoryMechanics er et laboratorieprojekt med fokus på vekselvirkningen mellem maskiner med kunstig intelligens, dans, bevægelse, krop og interaktiv kunst.


TID OG STED

Lørdag 21. august 2021 kl. 11.00-15:00
Besøg installationen og mød kunstnerne. Gratis adgang, begrænset antal samtidige gæster.

Tirsdag 24. august 2021
Kl. 18.00-18.30: Performance *
Kl. 19.30-20.00: Performance *

*Fri entré, men tilmelding nødvendig. Hent gratis billet via knappen ‘køb billet’


Efter opførelserne under CLICK AI-Dage på Kulturværftet drager holdet bag memoryMechanics direkte videre til Bukarest i Rumænien. Her skal memoryMechanics vises på festivalen NOVA – www.novanova.ro, der via foredrag, udstillinger mm. ligesom CLICK undersøger det område, hvor kunst og teknologi mødes.


Værket skaber et interaktivt rum, hvor publikum inviteres til at fremkalde og navigere rundt i en fælles hukommelse, der udgøres af dine, mine og vores minder. Hjælpen er en forsigtig og følsom støtte fra en formidler, der hjælper deltageren med at finde en fysisk positur, som stimulerer hukommelsen. Når en positur stabiliserer sig og deltageren har koblet den med et minde, en oplevelse eller en fornemmelse, bliver deltageren bedt om at sætte ord på mindet.

Positurer læres af computeren, og når de senere gentages, vil computeren afspille minderne de var koblet til. Samme rum kan altså bruges til at genkalde og optage minder, og til at undersøge og afspille andres minder. På denne måde skabes et værk, hvor deltagere kan gå ind og bidrage med egne minder, og hvor andre kan gå ind og – ved at gentage de positurer, minderne er koblet sammen med – navigere rundt i den fælles hukommelse, der udgøres af tidligere minder.

Knudsen Bøen præsenterer i denne iteration af memoryMechanics en performance skabt til installationen ud fra et arkiv af barndomsminder, som de har samlet gennem flere år med projektet I remember…. Performancen bliver en oplevelse af de to udøveres kroppe, stemmer og hukommelse i mødet med en kunstig intelligens. Det er både storytelling og moderne dans.

memoryMechanics (www.memorymechanics.net) er udviklet i et samarbejde mellem exocollective og duoen Knudsen Bøen.

Knudsen Bøen er et samarbejde mellem de to scenekunstnere Lise Aagaard Knudsen og Karen Eide Bøen. Duoen arbejder med kropslig hukommelse, med udveksling af minder mellem kunstnere og deltagere og med transformation af minder til forskellige kunstneriske formater. (www.kareneideboen.wordpress.com / www.liseaagaardknudsen.com)

exocollective er et forskningssamarbejde fokuseret på spekulative undersøgelser inden for interaktionsdesign, kunst og teknologi initieret af forskere ved Roskilde Universitet. Den vigtigste dagsorden er at udvikle en eksperimentel tilgang til at undersøge potentialet i nye teknologier og materialer: Spekulative udforskninger i interaktivt design, kunst og teknologi. Maja Fagerberg Ranten, Mads Høbye og Troels Andreasen. (https://www.exocollective.com)

Interaktionsdesignere: Maja Fagerberg Ranten og Mads Hobye
Datalogiprofessor: Troels Andreasen
Skuespiller og cand.mag. i Teater- og Performancestudier: Lise Aagaard Knudsen
Danser og koreograf: Karen Eide Bøen

memoryMechanics er blevet til som et ud af to undersøgende forløb i projektet Staging the Future of Technologies (SFT) vol. 2. SFT vol. 2 er blevet til som et samarbejde mellem HAUT, Catch og CLICK og er en undersøgelse af, hvilket potentiale for nyskabelse af scenekunsten, der ligger i mødet mellem scenekunsten og ny teknologi med særligt fokus på kunstig intelligens (AI). Projektet er en videreudvikling af HAUT, Catch og CLICKs samarbejde i sæson 18/19.


Culchie

Lørdag / Knejpe Festival

Simone Tang

Lørdag / Knejpe Festival

Nanna Larsen & Anne Eltard

Lørdag / Knejpe Festival

Blæsten

Fredag / Knejpe Festival

AŠUN

Fredag / Knejpe Festival

memoryMechanics / HAUT Festival

15. oktober. 2021 / Se mere her

ai_ai_inannainanna_0_1 / HAUT Festival

17. oktober 2021 / Se mere her