FOREDRAG: KREATIVITET OG KUNSTIG INTELLIGENS

Image

Info: Siddepladser / Blomstersalen / Fri entré og ingen tilmelding


Kom til foredrag med Mads Korsgaard og Andreas Refsgaard, der netop har udgivet bogen ”Skabt af en kunstig intelligens?” og bliv klogere på, hvordan en kunstig intelligens (AI) fungerer – og kan bruges kreativt. Foredraget – med mulighed for spørgsmål og debat – er en del af CLIK AI-dage, der løber hen over efteråret.


Få indblik i det kreative potentiale teknologier som kunstig intelligens og machine learning åbner for, og bliv klogere på de konsekvenser, det kan medføre, når vi begynder at integrere kunstig intelligens i kreativt arbejde inden for felter som kunst, design og arkitektur.

I et unikt samarbejde fortæller psykologen Mads Korsgaard og kunstneren Andreas Refsgaard denne aften om, hvordan computeralgoritmer og kunstig intelligens kan udvide den menneskelige hjernes kreative råderum. Sammen har Mads Korsgaard og Andreas Refsgaard udgivet bogen ”Skabt af en kunstig intelligens? ” på forlaget Samfundslitteratur (2021). Deres underholdende og interaktive foredrag på baggrund af bogen forener teknologien med psykologien og indeholder en velafstemt blanding af tankevækkende refleksioner og underholdende eksempler.

Der er derfor mulighed for at komme med en tur ind i teknologiens kreative mulighedsrum og blive klogere på, hvordan computeralgoritmer og kunstig intelligens kan anvendes i kreativt arbejde, når algoritmer skriver digte, skaber billeder og interagerer med de menneskelige deltagere. Desuden sætter foredraget nogle refleksioner i gang om, hvordan kunstig intelligens vil kunne påvirke kreativt arbejde inden for en nær fremtid, og hvilke konsekvenser det vil medføre for vores samfund.

Der vil være mulighed for spørgsmål og debat, lige som der vil være mulighed for at købe og få signeret de to foredragsholderes nye bog.


Om foredragsholderne:

Mads Korsgaard er psykolog, cand. psych., forfatter og foredragsholder med speciale i mekanismerne bag kreativitet.

Andreas Refsgaard er digital kunstner med en kreativ tilgang til kunstig intelligens, og han har undervist som ekstern lektor på Aarhus Universitet, Pratt Institute, Kolding Designskole, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Design Academy Eindhoven, Kunstakademiets Arkitektskole og mange flere.

De to erfarne foredragsholdere har hver især optrådt til store nationale og internationale konferencer som The Global Forum on Arts, Culture, Creativity and Technology, IBM Think Copenhagen, Design Matters og OEB Conference ligesom de hver især har hjulpet virksomheder som IDEO, Google, Facebook, Warner og Universal Music med kreative og tekniske udfordringer. Ved at kombinere deres forskellige fagområder udforsker makkerparret i deres bog og foredrag teknologiens kreative mulighedsrum.

andreasrefsgaard.dk

madskorsgaard.dk

Link til bogen ”Skabt af en kunstig intelligens?”: 
https://samfundslitteratur.dk/bog/skabt-af-en-kunstig-intelligens


Culchie

Lørdag / Knejpe Festival

Simone Tang

Lørdag / Knejpe Festival

Nanna Larsen & Anne Eltard

Lørdag / Knejpe Festival

Blæsten

Fredag / Knejpe Festival

AŠUN

Fredag / Knejpe Festival

memoryMechanics / HAUT Festival

15. oktober. 2021 / Se mere her

ai_ai_inannainanna_0_1 / HAUT Festival

17. oktober 2021 / Se mere her