Toldkammeret inviterer på fire årlige sanketure og byder på madlavningskurser inden Fællesspisningen i to nye program-formater ”Smag på årstiden” og ”Fælles om spisningen”.

Smag på årstiden

Efterårets svampeture og bærplukningen i sommertiden er velkendte udflugter for de fleste. Men naturens spisekammer byder på et væld af smagsoplevelser hele året rundt. Det kan du opleve på fire nye årstids-sanketure, som Toldkammeret arrangerer i samarbejde med sankeinstruktør, Mette Maulitz.

”Vi rykker køkkenet og maden ud af kulturhuset og ind i naturen. Er man nysgerrig på naturens spisekammer, så er der mulighed for komme med på nogle – håber vi – ret fantastiske ture ud i lokalområdet, hvor vi skal se, dufte og smage på naturens råvarer. Når vi har sanket, mødes vi og tilbereder og spiser maden sammen,” fortæller Christian Dürr, som sammen med Mette Maulitz er vært på turene.

Fælles om maden

Sanketurene er en del af det skærpede fokus, som Toldkammeret har taget i forhold til fællesskabet omkring måltidet. Helsingoranerne har for længst taget Fællesspisningen til sig som et socialt fællesskab i forbindelse med programmet i kulturhuset, hvor endnu et nyt tiltag – Fælles om spisningen – hver anden uge giver mulighed for at deltage i tilberedningen af maden inden fællesspisningen.

”Det gode måltid er meget mere end den mad, vi spiser. Det kan være en oplevelse, der skærper sanserne og vækker vores følelser. Måltider samler mennesker, udvikler relationer og styrker vores fællesskaber. Gode måltider er livskvalitet. Så vi glæder os til at udvide madfællesskaberne og mødet mellem mennesker i endnu højere grad i fremtiden” siger Søs Krogh Vikkelsøe, leder af Kulturværftet.

Sanketurene ”Smag på årstiden” og madlavningsholdet ”Fælles om spisningen” er blandt de mange nye tiltag, som Toldkammeret gennem de næste tre år udvikler som led i at invitere borgerne og kulturbrugerne til engagerende oplevelser, samtaler og aktiviteter på tværs af alder og interessefællesskaber. Programmet er støttet af Nordea-fonden.

Fakta om sanketurene

Forårstur – fredag den 27. maj 2022

Sommertur – fredag den 22. juli 2022

Efterårstur – mandag den 17. oktober 2022

Vintertur – lørdag den 10. december

Mødested: Naturlegepladsen på Gammel Hellebækvej i Helsingør

Tid: 16.00-18.30.

Billetter: 100 kr. inklusiv drikkevarer og mad købes på kuto.dk

Børn op til 16 år er gratis med voksne og kræver ingen billet

Fakta om Fælles om spisningen

Hver 14. dag byder holdet bag Fællesspisningen på en uformel, lavpraktisk læringsstund på 45 min. inden fællesspisningen, hvor man lærer små, gode hacks og tricks til madlavningen. Der tages udgangspunkt i aftenens ret til Fællesspisningen, og enten laves hele retten, eller også går man i dybden med de små lækre detaljer. Kurset henvender sig til både voksne og unge, og tilmelding foregår på kuto.dk