Den 30. november mødes norske Linn Ullmann og danske Naja Marie Aidt på Kulturværftets Store Scene til sæsonens sidste Litteratur LIVE-arrangement.

Den ene skriver om tabet af sin søn. Den anden om grænseoverskridelser og om at finde frem til, hvem man engang var. Fælles for de to forfattere er, at de begge bruger begge deres egen livshistorie som litterær drivkraft i deres bøger.

Besøget fra de to prisnominererede forfattere er Helsingør Kommunes Biblioteker og Kulturværftets sidste forfatterarrangement dette efterår. Grundet en stor interesse for at opleve de to forfattere på scenen sammen, er arrangementet rykket til Kulturværftets Store Scene med plads til flere publikummer. Med sig på scenen har de to forfattere litteraturkritiker Klaus Rothstein, som vil moderere samtalen.

“Vi er begejstrede for at runde efterårssæsonens forfatterarrangementer af med besøg af disse to markante, litterære stemmer i nordisk samtidslitteratur – som samtidig møder stor opbakning fra publikum heroppe. Der findes ikke stort set ikke nogen, der er lige så gode som Linn Ullmann og Naja Marie Aidt til at løfte det svære og svært håndgribelige i livet og gøre det til stor litteratur. De skriver begge med både litterær og personlig dybde og har en særlig evne til at gøre deres stof grundlæggende genkendeligt”, siger litteraturkonsulent på Helsingør Kommunes Biblioteker, Gro Frank Rasmussen.

  I romanen ’De urolige’ dykker Linn Ullmann ned i forholdet til sin far, Ingmar Bergman, og i ’Pige, 1983’ tager hun tråden op og udforsker endnu en gang hukommelsens digteriske kraft, når hun genlever sit 16-årige jeg i Paris.

  Ligeledes bliver Naja Marie Aidts egen oplevelse med tab omdrejningspunkt i bogen ’Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage’, som er skrevet efter tabet af forfatterens 25-årige søn.

  Linn Ullmann (NO)

  Linn Ullmann har med debutromanen ’Før du sover’ (1998), romanen ’De urolige’ og sin seneste roman ’Pige, 1983’ indtaget en central position i den skandinaviske samtidslitteratur.

  Hun har vundet en lang række priser og anerkendelser for sit forfatterskab. I 2015 blev romanen ’De urolige’ nomineret til Nordisk Råds litteraturpris og i år var romanen ’Pige, 1983’ nomineret til samme pris. Udover at være forfatter er hun en toneangivende kritiker og kommentator med en international rækkevidde.

  Naja Marie Aidt (DK)

  Naja Marie Aidt blev født af danske forældre i Grønland og debuterede som forfatter i 1991 med digtsamlingen ’Så længe jeg er ung’. Hun har siden udgivet en lang række digtsamlinger og novellesamlinger. Senest ’Bavian’ (2006), som hun modtog Nordisk Råds Litteraturpris for. Romanen ’Sten saks papir’ udkom i 2012. Naja Marie Aidt har desuden lavet bøger i samarbejde med bl.a. Mette Moestrup, Line Knutzon og maleren Cathrine Raben Davidsen.

  Arrangementet er et samarbejde mellem Helsingør Kommunes Biblioteker og Kulturværftet.

  (Faktaboks) Litteratur LIVE med Linn Ullmann og Naja Marie Aidt

  Kulturværftet Store Scene 30. november kl. 19.00.
  Entre 100 kr.

  Billetter kan købes på kuto.dk