Udstilling: Naturens Bånd

Naturen i fokus når BGK Artlabs elever udstiller på Dunkers Kulturhus i Helsingborg

Natur og kunst har været tæt forbundet gennem hele menneskets historie. I udstillingen Naturens Bånd undersøger og fortolker elever BGK Artlab igennem egne værker naturen som materiale, genstand og motiv.

Fra hulemalerier til moderne landskabsmalerier og skulpturer har kunstnere fundet inspiration i den naturlige verden omkring dem. I nyere tid er miljø, bæredygtighed og økologiske bekymringer blevet en del af den kunstneriske reflektion.

Symbiose mellem natur og kunst er på mange niveauer en gensidigt berigende relation, som giver os mulighed for at se naturen med nye øjne. Naturen minder os nemlig også om, hvor afhængige vi er af den, for at overleve. Udstillingen Naturens Bånd giver mulighed for at opleve en række værker, som kan udfordre og tvinge os til at forstå naturen på nye måder og – hvem ved – måske medvirke til at ændre vores opfattelse af naturen.

Som forberedelse til udstillingen har eleverne bl.a. været på opdagelse i landskabet omkring Flynderupgård, hvor de har indsamlet materialer og – ikke mindst reflekteret over nærhed til naturen, dens skønhed og dens mangfoldighed. Efterfølgende har BGK Artlab haft besøg af gæstekunstner Lisbeth Bank, som har lært eleverne om at skabe deres egne naturbaserede materialer.

Udstillingen kan opleves på Dunkers Kulturhus i Helsingborg fra onsdag den 25. oktober til 19. november 2023

bgk artlab logo red