Vinterferien står for døren, og på Kulturværftet og i Toldkammeret venter masser af magi – både den, du selv skaber, og den, du kan opleve på vores scener, udstillinger og værksteder. 

Rollespil og familiekoncert

Gør klar til at træde ind i en verden fyldt med helte og uendelige eventyr, når der er rollespil på programmet. I vinterferien kan du nemlig spille med i Dungeons & Dragons, som sætter dig i hjertet af fantastiske historier, hvor du er helten i dit eget episke eventyr! Et andet storslået eventyr venter, når Mustafa og Baron von Münchhausen holder familiekoncert og med musik og sang rejser rundt til alverdens lande i søgen efter verdens bedste flaske vin til Storsultanen.

Upcykling-værksted og cirkus-workshop

I Toldkammeret fortsætter den eventyrlige rejse med livagtie hologrammer i teaterforestillingen The Inner World, og har man lyst til at prøve kræfter med stylter, jonglering og hulahop, viser Stylte Signe hvordan i dropin cirkus-workshoppen. I Billedskolens værksted kan man lave sin helt egen unikke mulepose, når der er upcykling-værksted, hvor vi bl.a. laver tekstiltryk. 

Lyd, lopper og lyrik

Fællesskabet i Dagligstuen for unge mellem 15-25 byder på bl.a. på Living Yolates, der kombinerer meditation, yoga, pilates og dans. I lyttesalonen den 14. februar kan man møde værterne bag Dagligstuens egen helt nye podcast, og så er Lopper og Lyrik tilbage og inviterer for 10. gang til digtoplæsning, dj og naturlivs masser af ’lopper’.

Foto- og videoudstilling Med Åbne Øjne

Hele ugen kan man opleve udstillingen Med Åbne Øjne på Kulturværftet. Gennem værker, der fusionerer video- og fotokunst, inviteres man til se og opleve verden lige præcis, som den er i alle sine facetter: smuk, grum, ubehagelig, skræmmende, fantastisk, fri, trist og fyldt med kærlighed. Udstillingen er skabt af eleverne på Kulturværftets kunstuddannelse BGK Artlab.

Fusk og ramperæs

Biblioteket Kulturværftet og Museerne Helsingør byder naturligvis også på et væld af sjove aktiviteter gennem hele vinterferien. Oplev bl.a. ramperæs, perleværksted og skattejagt på Biblioteket, og tag med på en spændende rejse til fortiden på Værftsmuseet, hvor man kan lære at ’FUSKE’ på Børne Værftet!

Se det samlede vinterferieprogram for Biblioteket, Museerne Helsingør og Kulturværftet på www.kuto.dk/vinterferie