I forbindelse med udgivelsen af bogen Samtaler om Shakespeare kan Informations chefredaktør, Rune Lykkeberg, opleves i et foredrag på Kulturværftet mandag den 23. maj kl. 19.00, hvor han taler om det enkelte menneskes konflikter og verdenshistoriens store dramaer set gennem Shakespeare.

I foredraget fortæller han, hvorfor Shakespeares drama er en fælles fortælling om vores kultur. Og hvorfor man altid bliver klogere, når man ser vores verden reflekteret gennem hans stykker.

Rune vil reflektere over menneskets almagt og afmagt i en tid med klimakrise, finanskrise og autoritære lederes popularitet: ”Man må forstå teatret, hvis man vil forstå magten. Og Shakespeares dramatik er det bedste teater om magten, vi har.”

Foredraget varer en time og det vil være muligt at købe bogen med rabat til arrangementet og få den signeret med hjem.

Billetter til foredraget koster 50 kr. og kan købes på https://.kuto.dk/program/rune-lykkeberg/

___

Bogen Samtaler om Shakespeare består af en række samtaler Rune Lykkeberg havde i løbet af sommeren 2021 om ti af Shakespeares væsentligste stykker. Her taler han med skuespillere, instruktører, en oversætter, en kritiker og forskere fra Danmark og fra udlandet, som hver især har levet med den britiske dramatiker og fortolker, om hvad der for dem er det helt særlige ved William Shakespeare. Bogen kan købes med rabat til arrangementet.

___

Rune Lykkeberg kort CV

Født 6. marts 1974 i Aarhus

Uddannelse: Har læst filosofi, film- og medievidenskab og litteraturvidenskab på Københavns Universitet.

* Chefredaktør på Information siden 1. august 2016

* Tidligere kulturredaktør på Politiken

* Forfatter til bøgerne ”Vesten mod Vesten”, “Kampen om sandhederne” og “Alle har ret”

* Samfundsdebattør, kulturentusiast og stor tilhænger af AGF