I en sommer, hvor mange er søgt til stranden og udendørs i ferielandet, har en stor del danske og udenlandske besøgende også søgt kulturen i Helsingør. Hvad enten det har været den gode læseoplevelse, den hyggelige gårdkoncert eller sanketuren i det fri, så melder de to organisationer i Kulturværftet om en særdeles positiv udvikling og rekordantal besøgende.

Fordobling i antal besøgende og flere børnefamilier på besøg

Besøgstallet for hele Kulturværftet er næsten fordoblet i perioden fra maj og frem til medio august fra 103.000 besøgende i 2021 til 189.000 i 2022. De mange besøgende er blevet mødt af et nyindrettet visitor service i Kulturværftets reception, og de er blevet sendt ud af døren igen med inspiration til gode oplevelser rundt om i Helsingør og gode læseoplevelser under armen. Samtidig med at besøgstallet stiger, er udlånstallet også stigende.

”Mange flere børnefamilier har fundet vej til biblioteket denne sommer, og det er virkelig dejligt at opleve, hvordan vi bliver brugt som udflugtsmål med børnene eller børnebørnene. Vi oplever heldigvis også, at udlånet stiger igen, og det er dejligt at kunne sende folk af sted på stranden med en god læseoplevelse i hånden eller ørene,” fortæller Søren Mørk Petersen, bibliotekschef i Helsingør Kommune.

Udendørs koncerter og kultur ’ud af huset’ et hit

Også i kulturhuset Kulturværftet har sommeren 2022 budt på comeback, hvad angår koncerter, hvor sommeren i år bød på hele to store udendørs koncerter i Kulturhavnen med samlet set 7500 solgte billetter, hvoraf 16,7 % var billetter solgt til udenlandske turister. Også Toldkammeret melder om en sommer ud over det sædvanlige med flot opbakning til såvel fællesspisning og familieaktiviteter og især også nye tiltag som sanketure og madfællesskaber i naturen.

”Sommeren er gået over al forventning. Ikke siden 2019 har vi haft så store produktioner i Kulturhavnen – i år tilmed to store udendørs koncerter. Så det er dejligt at mærke fællesskabsfølelsen igen blandt publikum. Vi glæder os særligt over den store opbakning blandt de besøgende til også at prøve nogle af de helt nye tiltag som fx sanketure og madlavning, som Toldkammerets team står bag. Og så er det naturligvis også glædeligt, at vi denne sommer – foruden et dansk publikum – har kunnet tiltrække national gæster fra Sverige, Tyskland, Færørene, England, Norge og Schweiz,” udtaler Søs Krog Vikkelsøe, leder af Kulturværftet.

Faktaboks:

Besøgstallene for Kulturværftet samlet set fordeler sig i samme periode 1. maj-9.august for hhv. 2020 – 82.208 gæster, 2021 – 103.625 gæster og 2022 – 189.041 gæster.

 

Queen Machine foto Kalabas2019 web