Der er dømt skarp speedrap, stærke punchlines og højspændt musikalsk energiudladning på pladsen foran Kulturværftet i Kulturhavn Kronborg fredag den 23. august. Her lægger nogle af Danmarks største hiphop-acts lige nu – Tessa, Benny Jamz og Carl Knast – vejen forbi og giver tredobbelt sensommer-koncert. Billetsalget starter fredag den 15. december kl. 10.00 på kuto.dk

”Vi glæder os over at have landet nogle artister, der rammer en stor interesse hos koncertpublikummet. Tessa, Benny Jamz og Carl Knast er alle tre unge stærke stemmer på den danske musik- og hiphopscene med noget på hjerte. Og så er de alle tre også højt på ønskelisten hos mange yngre målgrupper. Siden Kulturværftets udendørskoncert i august i 2023 med bl.a. Icekiid som headliner har vi på Kulturværftet fokuseret på at udvide i vores koncert- og kulturprogram for målgruppen 15-25-årige. Det har vi gjort i samarbejde med elever fra UNORD Tekniske Skole. Det er blevet til KUTO CLUB, som – ud over denne store koncert på havnefronten – i løbet af 2024 kommer til at præsentere tidens koncertnavne mixet med visuelle greb og club-stemning,” udtaler Søs Krogh Vikkelsøe, leder af Kulturværftet.

Tessa

Tessa er rullet tungt ind på airplay, streamingtjenester og landets scener. Undervejs har hun smadret alle fordomme om, hvorvidt en kvindelig artist med et gevaldigt karatespark kan placere sig midt i det danske hiphophierarki. Hun har markeret sin stigende popularitet som artist i sommeren 2022, da hun turnerede på landets største festivaler, herunder Roskilde, Smukfest, NorthSide, Musik i Lejet og Tinderbox.

Tessas skæringer er sublimt selvsikre, og hun er ikke bange for at claime seksualitet, temperament og store følelser. En energi, hun tager med sin ind på scenen, hvor hun leverer linjer med knugende teknisk overskud, no bullshit og en uforbeholden forbindelse med sit crowd. Hun er allerede garant for 175 millioner streams på diverse streamingtjenester, +200.000 følgere på Instagram, og et utal af mentions fra en lang række danske og nordiske artister. Tessa holder kadencen – og hun er kun lige begyndt.

Benny Jamz

Benny Jamz’ indflydelse på det danske musiklandskab er langt større, end mange måske er klar over. Den alsidige kunstner har som stiftende medlem af både B.O.C og MOLO været med til at forme og for evigt ændre den danske rapscene til det bedre. Med en innovativ tilgang og fingeren på pulsen af de nyeste trends har Benny Jamz introduceret en frisk lyd, der fortsat skaber bølger over hele landet.

Sideløbende med sin medvirken i de to prominente rapkollektiver har Jamz opbygget en stærk og stadigt stigende solokarriere med nu tre anmelderroste og guld-certificerede albumudgivelser og flere håndfulde singler i eget navn.

Carl Knast

Den danske rapper Carl Knast har noget på hjerte. Hans originale punchlines, skarpe observationer og helt eget take på alvorlige emner, tilføjet stramme og skæve beats, udgør tilsammen Carl Knasts helt særegne og stærkt vanedannende lyd.

Bagkataloget tæller adskillige stærke singleudgivelser og EP’en OPUS fra 2020. Carl Knast arbejder på en kommende større udgivelse, og indtil da er der flere singler på vej. Med to udsolgte koncerter i Pumpehuset i bagagen foran et yderst dedikeret publikum er Carl Knast for alvor klar til at indtage de danske scener.

Flere navne offentliggøres løbende.

FAKTABOKSE

Tid, sted og billetter

Tid: Fredag den 23. august, kl. 20.00-23.00. Pladsen åbner kl. 19.00

Sted: Havnefronten ved Kulturværftet, Allegade 2 i Helsingør

Billetter: Kan købes til 195 kr. på kuto.dk fra fredag den 15. december kl. 10.00.

Om KUTO CLUB

Hvis man krydser natklub med koncertformatet og med tanke på gæsterne og festen, så har man KUTO CLUB – et nyt format udviklet på Kulturværftet og målrettet gæster i alderen 15-25 år. Programmet, som præsenteres i KUTO CLUB, varierer fra intime koncertoplevelser til de helt store musikalske brag som på havnefronten fredag den 23. august. Fællesnævneren for det program, som løber hele året, er at man i KUTO CLUB kommer til at opleve tidens musik blandet med visuelle greb og en fed fest.

Regionalt spillested

I 2021 indgik Kulturværftet aftale med Statens Kunstfond om at blive Regionalt Spillested. En status, der betyder, at kulturhuset hele tiden kigger efter nye måder at formidle og skabe gode rammer for den rytmiske musik lokalt, regionalt og nationalt. Sommerkoncerterne i Kulturhavn Kronborg på Helsingørs havnefront er en del af en strategi, der netop skal bidrage til dette og til udviklingen af den danske live musikscene.