Går du med en spændende idé til en podcast eller et radioprogram? Eller er du allerede i gang med at producere til lydmediet – men savner inspiration og nogen at vende ideen med? Så åbner nu et nyt værksted for lyd, radio og podcast i Toldkammeret.

’Podcastværkstedet’ er navnet på Toldkammerets nye værksted for lyd, radio og podcast. Her er der fra september mulighed for at give ideerne liv – og lyd, hvis man godt kunne tænke sig at arbejde med lydmediet. Henover efteråret står de to dygtige værkstedsværter klar til at inspirere, diskutere og give gode råd. Både i forhold til, hvordan man bygger en god lydfortælling op, så den fænger, men også til, hvordan man fx interviewer og sammensætter lydbillederne.

Erfaring ikke et must

Man behøver ikke forudgående erfaring for at være en del af podcastværkstedet. Man kan deltage en eller flere gange, og det fungerer på den måde, at man køber en billet eller møder op og betaler i døren. En af de to værter er til stede hver aften og indleder aftenen med et lille oplæg, hvorefter man hver især eller nogle stykker arbejder sammen.

Værkstedværterne

Det er de to ’garvede’ radio- og podcast-folk Thomas Bernsen og Josephine Marcher, som skiftevis vil forestå værkstedsaftnerne. Thomas er journalist og vært på Lyttesalonerne i Toldkammeret og har i mange år produceret podcasts og live prime time programmer DR. Josephine Marcher er tidligere radio-nyhedsjournalist fra DR og har produceret podcasts for foreningen High5Girls.

“Podcastmediet giver mulighed for at give stemme til mange forskellige menneskers historier, meninger og tanker, hvilket kan være med til at styrke de demokratiske processer i vores samfund og skabe bro og sammenhængskraft. Podcast kan laves og lyttes af alle, og er ideen god og vigtig nok, kan podcasten komme ud til til rigtig mange.

Jeg oplever en opblomstring i ungdomskulturer, som har noget at sige om vores samfund, klima og fremtid – selv unge, der ikke er stemmeberettigede blander sig i den offentlige debat. Det kunne være interessant, hvis der er unge i Helsingør og omegn med noget på hjerte, de gerne vil dele med deres jævnaldrende eller “de voksne” gennem podcastmediet,” siger Josephine Marcher.

Find mere information om det nye podcastværksted på www.kuto.dk

Faktaboks:

Podcastværkstedet er blandt de mange nye tiltag, som Toldkammeret gennem de næste tre år udvikler som led i at invitere borgerne og kulturbrugerne til engagerende oplevelser, samtaler og aktiviteter på tværs af alder og interessefællesskaber. Programmet er støttet af Nordea-fonden.

Efterårets værkstedsaftener:

Pris pr. værkstedsaften:

Unge under 25 år: 50 kr. Øvrige: 75 kr.

Tirsdag den 6. september

Tirsdag den 20. september

Tirsdag den 4. oktober

Tirsdag den 25. oktober

Tirsdag den 8. november

Tirsdag den 22. november

Tirsdag den 6. december