Frem til den 28. august kan man opleve et audiovisuelt multikanalsværk om forbindelser på tværs af tid og sted, der er udviklet steds-stedspecifikt til Helsingørs smukke Værftshaller. Værket er skabt af klassisk komponist Lil Lacy i tæt samarbejde med scenograf Jon R. Skulberg og elektronisk komponist Tobias Sejersdahl.

Omgivet af 34 højtalere og placeret centralt i fem liggestole, inviteres publikum indenfor i Hal 19 på Kulturværftet. Her flyder røg, dagslys, ny klassisk musik, elektronisk lyd og stemmer sammen i en intim oplevelse for kun fem personer ad gangen.

Værket er inspireret af August Strindbergs Et Drømmespil, som fortæller historien om gudedatteren Agnes der synker fra en sky til jorden i forsøget på at forstå menneskene; deres smerte og drømme.

“’you’re somehow connected’ afsøger via lyd, luft og lys, oplevelsen af at være til. I værket indgår manipulerede reallyde af krop, hud og åndedræt – samt interviews med fem personer fra forskellige generationer, nationaliteter og steder om deres drømme for fremtiden”, fortæller Lil Lacy.

Værket er et multikanalsværk, som inkorporerer ny klassisk musik, elektronisk musik, scenografi og det stedsspecifikke rum. Et værk, der kræver år at udvikle, og som er formet af det nære samarbejde mellem de forskellige involverede kunstnere over tid. 

“Det er et værk, som lever og ånder i mødet på tværs; med fokus på forbindelser i både musik og tematik, såvel som i rummet, lyset og luften i mødet med publikum”, fortæller komponist Lil Lacy.

  Musikken er komponeret for accordeon solist Bjarke Mogensen og et ensemble bestående af 14 musikere. you’re somehow connected åbnede Aarhus Festuge 2021, som livekoncert i Store Sal, Musikhuset, Aarhus. Værket er siden indspillet i en særlig cirkulær opstilling, i samarbejde med internationalt anerkendte lydproducer Preben Iwan – og derfra videreudviklet til denne særlige audiovisuelle multikanalsopsætning, hvor den akustiske musik og de enkelte instrumenter i ensemblet, på linje med den elektroniske musik, spredes ud i rummet, fra gulv til loft, således at lytteren omfavnes af lyden fra alle sider. Som en dybt integreret del af værket har scenograferne Jon R. Skulberg & Olga Regitze Dyrløv Høegh skabt en scenografi i røg og dagslys, der afslører luften og opløser tiden.

  Som en del af værket præger dagslyset rummet, ligesom lyde udefra fornemmes i musikken. Oplevelsen af værket vil dermed forandre sig afhængig af vejr og tidspunkt på dagen.

  Der er skabt en podcast-serie om værkets tilblivelse, som kan findes på The Lake Radio.

  HVOR OG HVORNÅR VÆRKET SPILLES

  Periode: Frem til 28. august 2022

  Kulturværftet, Hal 19
  Allegade 2, 3000 Helsingør

  Varighed 1 time og 15 min. uden pause

  Booking af billet er nødvendig, da der kun er plads til fem personer pr. forestilling.
  Billetlink: https://kuto.dk/arrangementer/youre-somehow-connected

  Credits:

  Klassisk komponist: Lil Lacy
  Elektronisk komponist: Tobias Sejersdahl
  Scenografer: Jon R. Skulberg & Olga Regitze Dyrløv Høegh

  Accordeon solist: Bjarke Mogensen
  Ensemble: Århus Sinfonietta med gæstemusikere: Christian Martínez (perc.), Mari Kawamura (pno.), Anna Jalving (vla.), Frederik Sakham (cb.)
  Dirigent: Rei Munakata

  Lydproducer: Preben Iwan

  Produktionsleder: Kristine Bech Sørensen

  Produktion: Lil Lacy Music & Convoi Exceptionnel

  Realiseret i samarbejde med Lydfbrikken ApS og præsenteret i samarbejde med PASSAGE festival, CLICK and Kulturværftet i Helsingør

  Støttet af: Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Det Obelske Familie Fond, Kodas kulturelle midler, Dansk Komponistforening, Dansk Musiker Forbund, The Royal Academy of Music Aarhus, Aarhus Unge Tonekunstnere, William Demant Fonden, Aarhus Kommune Louis-Hansen Fonden