Liveforbundet er titlen på et nyt tiltag fra Kulturværftet. Der er tale om en abonnementsordning, som gør det attraktivt for koncertgæsterne at opdage og opleve flere og varierede koncerter – året rundt og til små penge. Samtidigt er Liveforbundet også en ny måde at udrulle Danmarks massive musikalske talentmasse over for de helsingoranske koncertgængere og kulturhusenes gæster.

Koncerter året rundt for kun 135 kr. om måneden

Med ordningen følger adgang til minimum 52 årlige live koncerter, som engagerer abonnenten i et fængende, tætpakket musikalsk program inden for genrer som jazz, rock, og klassisk repertoire til folk, rnb og pop. Den høje koncertpuls formidler dermed de nyeste tendenser på koncertscenen i dag. Derudover er Liveforbundet også en platform, der skal inspirere og stimulere det sociale fællesskab, som naturligt vokser ud de mange koncertnedslag. Programmet rulles ud på Kulturværftet, Toldkammeret og Elværket, og på sigt er det ambitionen, at mange flere aktører som fx kirker, musikskole og andre mindre lokaliteter også bliver en del af Liveforbundet.

Inspiration fra streaming-tjenesterne

Ideen bag Liveforbundet trækker på inspiration fra abonnementstjenester som Netflix, Mofibo m.fl. Men i stedet for en distanceret skærmoplevelse, får kulturforbrugeren mulighed for at gå på opdagelse i et koncertprogram fuld af livesets. En oplevelse, der deles sammen med andre musikinteresserede. Liveforbundet skal ses som et kulturelt ad-on til dagligdagen, hvor man kommer til at opleve koncerter på tidspunkter, der ligger lidt uden for normalen. For eksempel umiddelbart efter fyraften, en lørdag formiddag inden indkøbsturen eller en søndag eftermiddag.

”Den sociale dimension er vigtig, og Liveforbundet skal også ses som en fællesskabende platform, der ansporer til at møde hinanden og dermed dele musikoplevelsen med hinanden” udtaler Søs Krogh Vikkelsøe, leder af Kulturværftet i Helsingør.

Kulturen er for alle

I en tid, hvor kulturforbruget stadig er præget af dønningerne fra pandemi og en stigende inflation i samfundet, er Liveforbundet et tiltag, som er skabt med tanke på at åbne kulturen op for alle.

”Som kommune og kulturby skal vi hele tiden være opmærksomme på at åbne nye fællesskaber og invitere til brede oplevelser. Efter corona-pandemien er vilkårene for måden vi er sammen på ændret, og den mentale trivsel skal næres. Vi ved, at netop fællesskaber og nærheden med hinanden er vigtigt for folkesundheden. Derfor glæder det mig, at Kulturværftet med abonnementsordningen peger på en ny måde at samle fællesskaberne i kulturhusene”, udtaler Betina Svinggaard, næstformand i Kultur og Turismeudvalget i Helsingør Kommune.

Også formanden for Helsingør Kommunes Kultur og Turismeudvalg, Michael Mathiesen, ser positivt på lanceringen af en liveabonnementsordning, netop i denne tid: ”Vi ved, at inflationen rammer borgerne med stigende udgifter i husholdningen og samfundet generelt. Men med adgang til 52 årlige koncerter til blot 135 kr. om måneden er der måske stadig luft i privatøkonomien til at opretholde muligheden for at nyde kulturelle oplevelser. Kulturhusene er for alle, og Liveforbundet gør musikoplevelserne i Helsingør Kommune mere tilgængelige. Der er rigtig godt, og jeg glæder mig til at følge udviklingen af musiklivet med Liveforbundet i Toldkammeret og Kulturværftet og på Elværket.”

Faktaboks:

Abonnementsordningen Liveforbundet findes på Liveforbundet.dk. Her opretter du et abonnement til 135 kr. måneden, som giver adgang til minimum 52 koncerter årligt. Koncertprogrammet spænder fra de charmerende og spydige punk-rebeller Girlcrush til søndagsjazz med Camilla Munck.

I 2021 indgik Kulturværftet aftale med Statens Kunstfond om at blive Regionalt Spillested. En status, der betyder, at kulturhuset hele tiden kigger efter nye måder at formidle og skabe gode rammer for den rytmiske musik lokalt, regionalt og nationalt. Liveforbundet er en del af en strategi, der netop skal bidrage til dette. Med initiativet ønsker Kulturværftet at bidrage til udviklingen af den danske live musikscene.

PRESSEKONTAKT

For uddybende information, kontakt venligst Søs Krogh Vikkelsøe, leder af Kulturværftet, på tlf. 41 93 11 40 / mail: skv64@helsingor.dk