På Kulturværftet har vi præsenteret en række prominente amerikanske jazzrock fusions guitarister, som Lee Ritenour, John Scofield og Larry Carlton. Til marts kan vi med stolthed føje endnu en instrumentkollega til listen, nemlig den amerikansk-israelske Oz Noy.

Her er der tale om en musiker, der ikke kun behersker alle genrerne, men også tilfører nye nuancer, klangmuligheder og lyde til den elektriske guitars i forvejen righoldige farvespekter.

Med udgangspunkt i den klassiske fusions-guitargenre kører Oz Noys guitar også ned i et pedalbræt, der kan få instrumentet til at lyde som alt andet end en guitar. Men til forskel fra mange af sine kolleger, arbejder han med en konstant bearbejdning og ændring af lydbilledet, der holder opmærksomheden fanget.

Med dyb respekt for jazzens harmonimønstre, en excellent teknik og en god portion humor, er Oz Noy en musiker med meget på hjerte og en fremragende evne til at få sit syn på musikken ud til lytteren.

I et interview i Jazz Special udtalte Oz Noy blandt andet:

”Jeg vil have lov til og lyst til at spille, hvad der falder mig ind; om det kaldes jazz, rock, blues, funk, R&B – det er mig ligegyldigt. Jeg spiller musik!”

Band:
Oz Noy (guitar)
Jimmy Haslip (bas)
Keith Corlock (trommer)

Info om koncerten:
Torsdag 30. mar. 2017 / Kl. 20.00
Kulturværftet / Allegade 2, 3000 Helsingør / Store Scene
Nummererede siddepladser / 265 kr. inkl. gebyr

Billetsalget starter torsdag den 12. januar 2017, kl. 10.00 – kuto.dk