Hvilken skov betyder mest for os? Den lokale Egebæksvang eller produktionsskoven i Estland, som opvarmer vores hjem? Fra fredag den 28. oktober og en måned frem kan man på Artspace TRANSIT i Toldkammeret i Helsingør opleve udstillingen Heat of Forrest af visuel kunstner August Honoré Rønne.

Råt forbrug eller romantisk helle

Gennem videofortælling og skulpturelle installationer inviterer August Honoré Rønne os til at tage et nuanceret blik vores romantiske natursyn over for forbrug af naturens ressourcer.

”Med Heat of Forest har jeg bl.a. ønsket at stille skarp på, hvordan vi mennesker igennem vores lokale varmeforbrug og fjernvarme-netværk indtræder i en ubevidst, kompleks kontakt med naturen. Ser vi naturen som et romantisk helle eller som rå ressource?”, udtaler August Honoré Rønne.

Økosystemernes æstetik

I den dokumentariske fortælling Blazing River får man gennem tre fortællinger indblik i, hvordan vores forbrug af træflis kæder vores liv sammen med økosystemer langt fra vores eget lokalsamfund. Og i en række installationer kan man opleve et æstetisk forsøg på at løfte menneskets dominans over naturen ind i nutidige ornamentik.

Om August Honoré Rønne

August Honoré Rønne er dimitteret fra Gerrit Rietveld Academy i Holland i 2020 og har tidligere studeret etnografi på the School of the Art Institute i Chicago. Som kunstner kombinerer han et traditionsbundent skulpturelt sprog med et etnografisk blik.

Faktabokse

Om Artspace TRANSIT

I september i år åbnede Artspace TRANSIT og er Toldkammeret og Kulturværftets nye udstillingsplatform for ung samtidskunst. Med støtte fra Statens Kunstfond præsenteres forskellige kunstnere, der har færdiggjort en kunstnerisk uddannelse inden for de seneste år. Udstillingsstedet er skabt som en mulighed for at give ung kunst en plads også uden for hovedstadsområdet.

Om programmet for ferniseringen

Alle er velkomne til ferniseringen af Heat of Forest, der finder sted i Artspace TRANSIT, Toldkammeret, Havnepladsen 1 i Helsingør 28. oktober.

Kl. 17.00: Åbning af udstillingen, Heat of Forest

  • Tale af Jacob Tækker, kunstnerisk ansvarlig, Artspace TRANSIT
  • Tale af August Honoré Rønne, kunstner

Kl 18.00: Fællesspisning i Toldkammeret

Kl 19.00: BGK Artlab holder fredagsbar i værkstedet, hvor også August Honoré Rønne deltager.

Find mere information om udstillingen på kuto.dk