Toldkammeret har de seneste år skærpet indsatsen for at engagere de lokale unge kulturbrugere i kulturhuset. Derfor har fællesskabet Dagligstuen set dagens lys – et fællesskab baseret på kulturaktiviteter drevet af unge og for unge. Ønsket er at koble kulturhuset med de unges kulturaktivisme og skabe et vibrerende miljø for ungdomslivet. Seneste kreative initiativ er en podcast kaldet Dagligstuens Podcast.

Alt fra upcykling og hækleevents til bingo og budgetlægning er på programmet, når ungefællesskabet Dagligstuen inviterer unge mellem 15-25 år indenfor. Det har de gjort siden efteråret -23, og tilslutningen til Dagligstuen vokser støt.

”Med kulturhuset som arena er opgaven nogle gange at give slip og give plads for at få nye fællesskaber til at blomstre. Og her er Dagligstuen et rigtig godt eksempel, for motivationen er drevet af de unges egen lyst til at skabe aktiviteter for andre unge. Gennem Dagligstuen skaber de unge kultur i øjenhøjde med ungdomslivet – noget, der kan være til at styrke sammenhængskraften i vores lokale samfund, og som styrker, at endnu flere unge bliver en del af det kulturelle fællesskab,” udtaler Søs Krogh Vikkelsøe, leder af Kulturværftet og Toldkammeret.

Podcast fra de unges perspektiv

En af de mange aktiviteter fra Dagligstuen, er en ny podcast om livet i et ungdomsperspektiv. Både de sjove og de svære ting er under behandling. Bag mikrofonen sidder værterne Anemone Zaklikoweski og Anna Ding Ding, der selv befinder sig i midt ungdomslivet, og i følge de to er Dagligstuens podcast lige præcis dén podcast, der har manglet som ung i Danmark.

”Vi har ønsket at lave et safe space og et lydfællesskab for andre unge. En platform, der ser livet igennem vores perspektiv. Omdrejningspunktet er en brevkasse, hvor lytterne kan skrive ind med de små og store livsspørgsmål. Ingen emner er for lette eller ligegyldige, så går man rundt med spørgsmål, spekulationer, frustrationer, pinlige eller sjove historier, så glæder vi os til at høre fra lytterne,” siger Anna og Anemone.

Dagligstuens mange aktiviteter kan følges på kuto.dk/dagligstuen hvor også de fire første episoder af Dagligstuens podcast findes.

FAKTABOKS

Podcasten

Indtil videre er der produceret fire afsnit, der bl.a. tager fat i sabbatår og uddannelse, sex, onani og de mange myter i den forbindelse, kønsstereotyper og perfekthedskultur.

Dagligstuens podcast kan lyttes på alle gratis podcasttjenester og kan også høres på kuto.dk/lyd. Podcasten produceres i Toldkammeret i Helsingør af værterne i samarbejde med Thomas Bernsen.