Søs Krogh Vikkelsøe bliver ny leder af Kulturværftet og Toldkammeret. Hun glæder sig til at videreudvikle Kulturværftet som moderne kulturcenter.

Et enigt ansættelsesudvalg har peget på Søs Krogh Vikkelsøe som ny leder af Kulturværftet og Toldkammeret. Hele 51 havde søgt stillingen, og det var et meget stærkt ansøgerfelt, udtaler Randi Sveistrup, som er centerchef for Kultur, Erhverv, Politik og Organisation.

Fra den 1. april 2022 bliver Søs Krogh Vikkelsøe leder af Kulturværftet og Toldkammeret. Søs kender i forvejen huset indefra og har været med, siden Kulturværftet åbnede i 2010, som programredaktør og leder af den kulturelle planlægning på Kulturværftet.

Søs Krogh Vikkelsøe glæder sig til at løfte Kulturværftets tilbud endnu et nøk op – og ikke mindst styrke de strategiske satsningsområder og samarbejder ud af huset:

– Jeg glæder mig til at bruge min indsigt og erfaring i kunst og kulturproduktion til at styrke Kulturværftets profil inden for kunstnerisk talentudvikling, fællesskaber, kunst og teknologi, og i det hele taget arbejde med kulturhuset som nyt centrum for kulturel samhørighed og – med fare for at lyde lidt gammeldags – demokratisk dannelse, siger hun.

– Det glæder jeg mig meget til at videreudvikle og sætte mit præg på sammen med medarbejdere, brugere, politikere og øvrige samarbejdspartnere og kulturinstitutioner.

Kulturværftets nye leder ser bl.a. et stort potentiale i det efterslæb på samvær og trivsel, mange oplever efter corona-tiden:

– Jeg ønsker at styrke Kulturværftet som samskabende, producerende og præsenterende kulturhus. Med forpligtigelse overfor selvorganiserende, knopskydende lokalkulturelt iværksætteri, – og på samme tid i øjenhøjde internationalt. Post corona synes der at være en øget opmærksomhed på kulturens rolle i udviklingen af samfundet, trivsel og sammenhængskraft, hvor også Toldkammeret og Kulturværftet skal gøre sig gældende. Det glæder jeg mig meget til at arbejde videre med.

Formand for Kultur- og Turismeudvalget Michael Mathiesen glæder sig over valget af ny leder for Kulturværftet:

– Med Søs på plads som leder af Kulturværftet kan vi nu tage hul på en ny epoke på havnefronten. Den nye leder kender både huset og har relationerne til sine nærmeste samarbejdsparter på plads. Hun kan gå direkte ind og videreudvikle på de strategiske satsningsområder og arbejdet med huset som åndehul og kulturelt centrum. Det er meget lovende perspektiver også for de kommende års arbejde med kulturelle fællesskaber i hele Helsingør Kommune, siger han.

Søs Krogh Vikkelsøe kommer fra en stilling som programchef på Kulturværftet – og deraf omfattende erfaring med kunst- og kulturproduktion, formidling, ledelse og udvikling. Hun er cand. mag. i Visuel Kultur og har en uddannelse i ledelse.