Lørdag den 16. september inviterer NORD – Nordisk Litteraturfestival for 8. gang til et brag af en litteraturfest med nogle af Nordens mest aktuelle og spændende forfattere. Fra mandag den 22. maj kl. 12 kan du købe billetter til festivalen, som hylder den nordiske litteratur og fylder Kulturværftet i Helsingør med talks, oplæsninger, performance og litteratur.

For 8. gang samler NORD nogle af Nordens mest spændende og aktuelle forfattere lige nu og inviterer publikum indenfor til en dag med den nordiske litteratur i fokus.

Selvom programmet med forfatternavne bliver offentliggjort drypvis i løbet af sommeren, kan festivalleder og litteraturkonsulent på Helsingør Kommunes Biblioteker, Gro Frank Rasmussen allerede nu afsløre navnene på tre spændende forfattere, der besøger festivalen:

  • Helle Helle er en af de allerstørste navne i dansk samtidslitteratur lige nu, og vi er begejstret over at kunne fortælle, at hun besøger NORD på omtrent samme tid, som hendes nye roman udkommer.
  • Lina Wolff er en stor stemme i den svenske samtidslitteratur og besøger NORD med hendes seneste roman Djævlegrebet. Det er en roman, hvor August Strindberg møder True Detective – med en dragende og mørk fortælling om vold mod kvinder, begær og overskridelser.
  • Hilde Rød-Larsen har med romanen Diamantaftener rejst en vigtig debat om magtmisbrug, overskridende adfærd og asymmetriske forhold. Da den danske presse påpegede netop de forhold i den norske roman, blev en Metoo-debat i Norge for alvor kickstartet.

Gro frank Rasmussen glæder sig også over at kunne præsentere aktuelle forfattere fra henholdsvis den svenske og norske litterære scene:

Fra Norge kommer Hilde Rød-Larsen, som ligeledes beskæftiger sig med grænseoverskridende adfærd i sit forfatterskab. Ifølge Gro Frank Rasmussen viser Hilde Rød-Larsens seneste roman, at litteraturen kan spille en afgørende rolle i den demokratiske offentlige samtale:

Ligesom tidligere år vil både nye og erfarne forfattere fra hele Norden besøge festivalen, som siden 2016 har huset store navne som Kjell Westö, Dag Solstad, Audur Ava Ólafsdóttir, Søren Ulrik Thomsen, Jessie Kleemann, Sjón, Linda Boström Knausgård, Lars Saabye Christensen, Ida Jessen, Hallgrímur Helgason, Vigdis Hjorth, Klas Östergren, Leif Davidsen, Monika Fagerholm og Merete Pryds Helle.

Det er Helsingør Kommunes Biblioteker og Kulturværftet, som står bag NORD – Nordisk Litteraturfestival, der sædvanen tro finder sted på Kulturværftet i Helsingør.

Programmet med forfatternavne vil i den kommende tid blive offentliggjort på nordfestival.dk

Billetter til NORD – Nordisk Litteraturfestival 2023 kan købes på billetten.dk og/eller nordfestival.dk

Kontaktoplysninger: Kommunikationsmedarbejder Helsingør Kommunes Biblioteker, Hanne Lykke Andersen, tlf. 4186 9104, mail; haand@helsbib.dk