Foredrag, debat, fællessang, koncert og højt til loftet: Kom på søndagshøjskole med fokus på natur og kultur i vores dejlige nordkystområde. Signe Wenneberg holder foredrag, og efter paneldebatten sluttes dagen med minikoncert med Alberte Winding.

Journalist og debattør Lone Kühlmann og Kristine Nørgaard, daglig leder af Munkeruphus er blandt paneldeltagerne, Thomas Bernsen modererer og leder os trygt gennem dagen og Stig Christensen slår tonerne an på flyglet, når Nordkysten tages under kærlig behandling, mens sommerlivet stadig folder sig ud i området.

Nordkysten er Sjællands bolværk mod Kattegat. En vild og vindblæst, forreven kyst, hvor mennesker har taget livtag med storme og sandflugt i århundreder. Men kystlandet er også Danmarks ældste og mest feterede ferieland, med udsigt til Kullens blå bjerge i silhuet og solnedgang i smukke pastelfarver på sommeren længste dage. Fra surferparadiset Lynæs på Halsnæs i vest, gennem den nordsjællandske naturrigdom af skove og søer – til havnefronten ved Helsingør, hvor arbejderklasselevn og moderne turisme smelter sammen til en spraglet, charmerende storbystemning.

Med udgangspunkt i bogen Nordkysten, hvor en række fortællere og fotografer, heriblandt Signe Wenneberg, Alberte Winding og Lone Kühlmann, i ord og billeder tager os på tur gennem områdets mangfoldighed fra hvide badestrande til pulserende provinsliv, slår Kulturværftet og Biblioteket således endnu en gang dørene op til en god gang søndagshøjskole med tid til både fordybelse, nye perspektiver, store vingeslag, sang, debat og musik.

  • Efter en god gang fællessang holder Signe Wenneberg foredrag.
  • Efter frokostpausen, hvor der er tid til at spise i cafeen, vil et panel af bidragydere mm. fra bogen Nordkysten fortælle om deres personlige tilgang til området – lige som der vil være dialog med publikum.
  • Dagen rundes af med minikoncert med Alberte Winding, der også har bidraget til Nordkysten, akkompagneret af Andreas Fuglebæk.

Arrangementet er lavet i samarbejde mellem Biblioteket og Kulturværftet.

Signe Wenneberg er klimaaktivist, foredragsholder, digital journalist og gin-producent samt bestyrelsesmedlem og tidligere medlem af Etisk Råd. Hun er uddannet retoriker og mangeårig kulturjournalist på dagblade, magasiner, blog, tv og senest podcast. Hun udkommer dagligt på Instagram og blog, hvor det især handler om bæredygtighed og hverdagsaktivisme. Er forfatter til 18 fagbøger – om blandt andet have, klima, byggeri, bæredygtighed, mad, høns og grønne hverdagstips.

Alberte Winding er en af dansk musiks mest nærværende stemmer, der med sin varme og poetiske sensitivitet har rørt generationer af voksne og børn i mere end 35 år. Med sig har hun sin mand, Andreas Fuglebæk, som akkompagnerer med sit dejlige melodiske guitarspil. Alberte og Andreas evner at spille sig ind på den del af livet, der er poetisk, og man går aldrig fra en intimkoncert med det musikalske makkerpar uden at mærke hjertet banke på ny.

Lone Kühlmann er journalist, forfatter, debattør og foredragsholder og begyndte sin karriere i Danmarks Radio, hvorefter hun i en årrække har fungeret som journalist, først på Radioavisen, siden på TV-avisen, hvor hun også var studievært. Senere blev hun chefredaktør for Alt For Damerne. De seneste mange år har Lone Kühlmann været en populær foredragsholder, lige som hun har forfattet adskillige bøger og bestridt en række tillidsposter.

Kristine Nørgaard er Munkeruphus’ kunstneriske vicevært og miniboss mens leder Line Kjær er på barsel og tager sig både af husets daglige drift, frivillige, grafiske opgaver, udstillingsopbygning samt som energisk kunstformidler i udeskoleforløb og anden kreativ undervisning for børn og barnlige sjæle.

Thomas Bernsen har været producent i blandt andet Danmarks Radio og Danmarks Underholdningsorkester og er selvstændig radio-og podcast journalist/vært. Han har produceret kommercielle podcasts samt til kommuner, patientforeninger og medlemsorganisationer og været manuskriptforfatter til Tivolis 175- års jubilæumskoncert. Han er bl.a. initiativtager til Tango på Kajen på Kulturhavn Kronborg og vært på Lyttesaloner på Toldkammeret.

Stig Christensen er komponist, pianist og komponist, uddannet på Musikvidenskabeligt Institut i København. Han har arbejdet som kapelmester og pianist på flere danske teatre og som arrangør og komponist til en række sommerrevyer og teaterforestillinger, bl.a. på Ålborg Teater, Bellevue Teatret, Betty Nansen Teatret, Fredericia Teater, Gladsaxe Teater, Folketeatret og i Hjørring og Holstebro Revyen.

Tid: søndag den 8. august kl. 11-15

Sted: Kulturværftet, Store Scene, Allegade 2 i Helsingør

Varighed: 4 timer inkl. frokostpause.

Pris: 175 kr. inkl. gebyr. Unummererede pladser ved cafeborde. Drikkevarer mm. kan medbringes i salen

Læs mere på https://kuto.dk/program/nordky…