Med titlen ’Jordbunden’ inviterer Naturcenter Nyruphus og Toldkammeret i løbet af maj til meditative naturoplevelser og samtaler om, hvilke tanker, perspektiver og erkendelser naturen kan få til at spire i os.

Hvad gør naturen ved dig, når du ikke søger noget bestemt, men i stedet retter din opmærksomhed mod, det du finder? Det er grundspørgsmålet i ’Jordbunden’, der er et nyt format og samarbejde mellem Nyruphus og Toldkammeret. Fire gange i løbet af maj måned inviteres til samtale, fordybelse og fællesskab – en grounding eller jordbundethed – med mennesker og med naturen. Hvert arrangement bærer et overordnet tema under overskrifter som ’Alt for intet – Det gode liv’, ’Hvem skal være i centrum?´, ’Hvad kan en pause?’ samt ’Sprog og værdier’.

Naturcenter Nyruphus har fokus på, at borgernes naturbevidsthed skal udvikles, og tager afsæt i et overordnet naturdannelsesperspektiv, der søger at pirre nysgerrighed og undersøgelseslyst og opdyrke glæde og omsorg for naturen.

”Som kulturhus er vi optaget af at nære fællesskabet for at øge den generelle livskvalitet og mentale trivsel i samfundet. Som her, med aktivitetssporet Jordbunden, der under åben himmel i Nyruphus´ naturskønne omgivelser skærper opmærksomheden på alt det fine der opstår, når vi giver os hen til følelsen af samhørighed mellem mennesker og natur”, udtaler Søs Krogh Vikkelsøe, leder af Kulturværftet og Toldkammeret i Helsingør.

Naturformidler Peter Schulz Schovsbo, vil lede deltagerne ud i skoven og ind i samtalen. Peter arbejder med at formidle almene naturoplevelser, der vækker vores sanseapparat, flytter os fra hoved til krop og forbinder os til omverdenen i et individuelt og ordløst sprog.

”Naturen er et af de sjældne steder, der ikke kræver noget af os, og som ikke vil os noget bestemt. At opholde sig nærværende i naturen sætter os derfor fri til i højere grad at mærke, hvordan vores krop og sind kan påvirkes positivt af omgivelserne og til at reflektere over den forbundethed til naturen, som vi udspringer af og som vi fortsat er afhængig af,” udtaler Peter Schulz Schovsbo.

Faktaboks:

Tid og sted

Pris: 75 kr. – billetter bookes på www.kuto.dk

Sted: Naturcenter Nyruphus, Kongevejen 270i Espergærde

Tid: 5., 12., 19. og 26. maj kl. 18:30 – 20:00.

Om samarbejdet

Samarbejdet er et af de mange nye tiltag, som Toldkammeret gennem de næste tre år udvikler som led i at invitere borgerne og kulturbrugerne til engagerende oplevelser, samtaler og aktiviteter på tværs af alder og interessefællesskaber. Programmet er støttet af Nordea-fonden.