Den kommende sommer prøver kulturhuset Toldkammeret kræfter med et nyt format, når sommerhøjskolen – Før stemmerne forstummer – ser dagens lys. Gennem en uge får kursisterne mulighed for at arbejde med deres egen personlige historie, som skal munde ud i en bearbejdet lydfortælling på omkring 20-30 minutter, der kan publiceres eller bruges til at dele privat med familie og relationer.

Podcast og den personlige fortælling hitter

Podcast og lydfortællinger udgør en stadig større del af programmet på Kulturværftet og Toldkammeret. I lyttesalonerne fortæller kendte podcastere deres historie, og i podcastværkstedet prøver borgerne selv kræfter med podcastmediet. Lyd og podcast har vundet genklang hos kulturhusets gæster, så udviklingen af en decideret sommerhøjskole med fokus på lyd og fortælling er derfor kommet helt naturligt.

”Alle mennesker har en historie at fortælle. Det er vigtigt, at vores historie bliver fortalt videre til de kommende generationer, og at vores stemmer bliver hørt og gemt til eftertiden. Sommerhøjskolen i Toldkammeret er relevant for alle, der ønsker at formidle personlige erindringer på en ny og spændende måde, og for dem, der har en interesse i at arbejde med lyd som et kreativt medie,” fortæller journalist og podcast-producent Thomas Bernsen, der sammen med lektor i dansk og erfaren underviser på bl.a. daghøjskole og aftenskole, Irene Wendel Jørgensen, er de bærende kræfter på sommerhøjskolen.

Hold kreativ ferie

I løbet af ugen veksles mellem undervisning, fælles diskussioner og eget arbejde. De to undervisere, Irene Wendel Jørgensen og Thomas Bernsen, har en bred erfaring på området og vil lede deltagerne gennem en uge med både faglighed og socialt samvær. Det hele foregår i en traditionel højskoleånd, hvor der er højt til loftet og plads til refleksion og personlig fordybelse. Sommerhøjskolen finder sted fra 10. – 14. juli i Toldkammeret, så skulle man have lyst til at kombinere ‘Før stemmerne forstummer’ med ferietid, så er der rig mulighed for det. Læs mere på kuto.dk/sommerhøjskole

Underviserne bag

Irene Wendel Jørgensen og Thomas Bernsen står for undervisningen på sommerhøjskolen. Til sammen udgør de en bred faglighed inden for undervisning, formidling, fortællekunst og lydproduktion. Irene Wendel Jørgensen, er uddannet cand. mag i dansk og kvinde- og kønsforskning og er lektor og underviser i dansk i gymnasieskolen på CELF. Irene har tidligere undervist på daghøjskole og aftenskole. Thomas Bernsen, er journalist og har i en lang årrække arbejdet som radio- og podcast-producent, vært og tilrettelægger. Thomas har tidligere undervist skuespilelever på Scenekunstskolen i København i radioformidling og er i dag kursusleder på podcastværkstedet på Toldkammeret i Helsingør samt vært på lyttesalonerne samme sted.