Igennem 2 uger besøger Dette Algoritmiske Teater Kulturværftet for at finpudse og teste sit første produkt, Labyss, der kan bruges i undersøgelsen af, hvordan vores hukommelse kan reaktiveres gennem nye algoritmiske teknologier.

Husker du …

Det digitale hukommelsestab er i kraftig vækst: flere og flere af os overlader i stigende grad arbejdet med at huske til vores telefoner og computere. I første omgang rammer det korttidshukommelsen: Vi kan ikke længere huske vores aftaler, telefonnumre osv. uden teknologiens hjælp. På længere sigt vil hukommelsestabet sprede sig til vores dybe erindring: Vores børn og børnebørn vil i langt højere grad end os opleve ikke at kunne huske selv deres egen barndom.

Algoritmisk assistance

Labyss gør brug af de nyeste teknologier inden for kunstig intelligens til at genoplive og opbevare folks minder. På den måde vil man kunne gå sin alderdom trygt i møde med sin livserindring vel bevaret. Med Labyss lancerer Det Algoritmiske Teater sit første produkt: en algoritmisk hjælp til at bevare det skrøbeligste vi har: Vores minder.

Først Kulturværftet – så Den Frie

Gennem de to uger i Kulturværftet klargøres og testes Labyss, så det fra mandag den 13. marts kan opleves i Den Frie Udstillingsbygning i København. Som et led denne klargøring vil en række elever fra BGK ArtLab i Helsingør mandag den 6. marts og onsdag den 8. marts deltage i testforløb, før den endelige version af Labyss er klar.

Om Det Algoritmiske Teater

Det Algoritmiske Teater er et tværdisciplinært arbejdsfællesskab og en undersøgelse af, hvad nye algoritmiske teknologier gør ved vores kroppe, identiteter og samfund. Det er et kunstnerisk forskningsprojekt i krydsfeltet mellem scenekunst, billedkunst og programmering, som retter et kritisk, undersøgende blik på algoritmisk kortlægning og overvågning – kort sagt: den stigende algoritmicering af liv.

Kernemedlemmerne i fællesskabet er billedkunstner og forfatter Kristian Byskov, dramatiker og iscenesætter Kristian Husted, dramaturg Pernille Kragh samt programudvikler og kurator Tina Ryoon Andersen. Derudover inviteres skiftende samarbejdspartnere ind i fællesskabet, herunder scenografer, performere, programmører, billedkunstnere, forskere og teoretikere.