Ligestilling, fjerdegenerations-feminisme, hævnporno, transkøn, you name it. Medier og sociale fora er fyldt med debat om kønnets opløsning og om, hvem der har patent på begrebet feminisme. Men hvad er det, vi står på skuldrene af? Onsdag den 15. marts kan du møde Mette Knudsen, en pioner i en tidligere feminismebølge – Rødstrømpebevægelsen – når hun viser sin dokumentarfilm Vejen er lang.

I 2015 var det 100 år siden, at danske kvinder opnåede stemmeret. Inspireret af datoen stiller dokumentarfilmen Vejen er lang skarpt på kvindebevægelserne i Danmark fra blåstrømper og rødstrømper til queer-feminister og nutidens unge kvinder og mænd. Vejen er lang er også en personlig film, hvor instruktør Mette Knudsen 40 år efter begivenhederne sætter den rødstrømpebevægelse, som hun selv var en del af, ind i et større og nutidigt perspektiv ved at trække 100 års kvindehistorie frem og ved at undersøge, hvor unge kvinder og mænd i dag er på vej hen.

Om Mette Knudsen (f. 1943)

Filmkarrieren begyndte som skuespiller i Christian Braad Thomsens spillefilmdebut Kære Irene, men Mette Knudsen fandt hurtigt ud af, at det var som instruktør og manuskriptforfatter, hun ville manifestere sig. Gennem hele sin karriere har Mette Knudsen beskæftiget sig med kvindepolitiske emner og kønsproblematikker både foran og bag kameraet, og hun har med befriende humor sat sit præg på

Programmet til Kort & Dok er sammensat af Ebbe Preisler (MandagsDokumentar, København) og filmvisningerne sker med støtte fra Det Danske Filminstitut.

PRAKTISKE INFORMATIONER

Tid:Kl. 19.30 / Dørene åbnes kl. 19.00

Sted:Kulturværftet / Lille Scene, Allegade 2 i Helsingør Kommune

Entré:60 kr. / Medlemmer af Kort & Dok 40 kr. Medlemskab sæson 2016/17: 50 kr.

Billetter og medlemskort:Kan købes via kuto.dk, i Kulturværftets billetsalg eller i døren ved arrangement start.