Studiemiljøet inden for musik, billed- og scenekunst for unge mellem 15 og 25 år i Helsingør Kommune er i fokus, når Kulturværftet, Hamlet Scenen og Helsingør Musikskole holder introduktionsaften for de ny startede GK-uddannelser i Toldkammeret den 5. november. Ambitionen er at opbygge et stærkt tværfagligt talentmiljø for kommunes unge.

Ny kunstuddannelse stærkt fra start

I september slog Kulturværftet i Helsingør dørene op for BGK ArtLab – en uddannelse for unge mellem 15-25 år, der forbereder de studerende til optagelse på videregående uddannelser inden for kunst, design, kultur og arkitektur. Uddannelsen er kommet stærkt fra start og er et tilbud inden for de såkaldte GK-uddannelser, grundkurser, hvor også Helsingør Musikskole og HamletScenen tilbyder hhv. forløb for musik- og scenekunstinteresserede unge.

”Det er ret unikt, at en kommune som Helsingør har et talentmiljø inden for alle af de tre kunstarter scene, musik og billedkunst. Med vores arrangement i næste uge begynder vi en række af fælles nedslag, der samler de unge på tværs af genrerne – til talks, workshops, koncerter eller andre events, og på sigt opbygge et stærkt og inspirerende kunstnerisk læringsmiljø i Helsingør Kommune”, fortæller Mini Blume, der er leder af BGK Artlab i Toldkammeret og vært på denne første fælles GK-aften.

Unge giver erfaringer videre

Foruden Mini Blume vil Lars Romann Engel, HamletScenen, og Torben Puggaard, Helsingør Musikskole, være værter på arrangementet. Aftenen, der samler i alt 60 unge talenter inden de kommunens kunstneriske uddannelser, byder på talk og Q&A med tre unge dimittender, August Honoré – billedkunster, dimitteret fra Gerrit Rietveld Academy 2020, David Engelbrecht Simonsen – musiker og producer, 2. års studerende på RMC København, samt Sophie Grodin – masterstuderende i scenekunst på Den danske scenekunstskole.

Next we take …

Arrangementet skyder det tværfaglige talentmiljø i gang, hvor man senere på efteråret bl.a. kan opleve dansk kunstverdens helt store stjerneskud Esben Weile Kjær, når han sammen med BGK Artlab indtager Marienlyst Slot med en artist talk og en performance den 20. november.

Læs mere om Kulturværftets arbejde med ungetalentmiljøet på kuto.dk/artlab