Folkene bag Nordsjællands Catering driver i forvejen en række initiativer inden for restaurationsbranchen i Helsingør. De driver og ejer bl.a. butikken ved Stengade tæt på Helsingør Centeret og forpagter Restaurant Lille Odinshøj i Ålsgårde. Missionen for Nordsjællands Catering er at skabe en forretning, hvor de gode oplevelser på tallerkenen understøtter den positive udvikling af madscenen i Helsingør.

Kulturværftet har med Spisekammeret og kulturprogrammet i Toldkammeret en stærk vision, der er forankret i kulturhuset som fællesskabernes samlingspunkt og ramme for borgernes kunstneriske og kulturelle initiativer og oplevelser. Det særlige kulturmiljø i Toldkammeret er netop en betydelig årsag til, at Nordsjællands Catering går ind i cafeen Spisekammeret i kulturhuset.

 Stort potentiale i kommende samarbejde

”Der er utrolig meget liv i Toldkammeret. Fællesspisningerne er velfungerende og elsket af mange, og der er allerede flere forskellige typer gæster i cafeen. Vores forretning og engagement i Toldkammeret kommer til at støtte op om det eksisterende kulturliv og fællesskaber samt arbejde med potentialet i en udvidet åbningstid og sæson for kulturturisme. Der er også et uudnyttet potentiale i forbindelse med selskaber og cafedrift i weekender samt indtjening gennem erhvervskunder. Beliggenheden på Havnepladsen og Toldkammergården er en rigtig fin ramme for vores virksomhed, og vi glæder os til at udvikle nye sider af madoplevelsen i Toldkammeret”, siger Jonas Norby, der sammen med Jacob Mørup, står bag Nordsjællands Catering.

Taler ind i fællesskabet omkring madoplevelsen

”Måltider samler mennesker, udvikler relationer og styrker vores fællesskaber. Gode måltider er livskvalitet, og netop derfor er det vigtigt, at forpagteren af Spisekammeret ønsker at integrere disse værdier i samarbejdet med os i kulturhuset Toldkammeret. Og det vil Nordsjællands Catering. I dialogen frem mod endelig aftale har Nordsjællands Catering været optaget af at tale ind i fællesskabet omkring madoplevelsen til gavn for kulturhusets gæster, brugere og samarbejdspartnere. Jeg glæder mig derfor utrolig meget til samarbejdet med Nordsjællands Catering”, udtaler Søs Krogh Vikkelsøe, leder af Kulturværftet og Toldkammeret.

Aftalen mellem Nordsjællands Catering og Toldkammeret er netop faldet på plads, og samarbejdet starter 16. oktober.

 

Faktaboks:

Reception

Der vil blive afholdt reception i Spisekammeret til november, hvor Nordsjællands Catering byder velkommen i de nye rammer i Spisekammeret i Toldkammeret. Dato offentliggøres inden for kort tid.

Om Toldkammeret

Toldkammeret er en del af organisationen Kulturværftet. Toldkammeret rummer cafeen Spisekammeret, Billedskolen med værksteder og galleri, den kunstneriske uddannelse BGK Artlab og udstillingsplatformen Artspace Transit samt scener, møde- og projektlokaler. Dertil fungerer Toldkammeret som primær base for flere kulturelle foreninger, folkeoplysningsforbund og foreninger. Toldkammeret består af ca. 1900 m2 fordelt på stueetage og 1. sal. Gården er godt 600 m2. Kulturhuset ligger centralt op ad Helsingør Station, Kulturhavn Kronborg og Helsingør by. Ud over de 39.000 årlige gæster, som bruger Toldkammeret i forbindelse med kulturprogram, mødeaktivitet og konferencer, skal Spisekammeret også være et attraktivt tilbud til byens borgere i almindelighed.