Ida Nielsen er vendt hjem til Danmark og selvom sorgen og chokket over læremesteren og vennens tragiske bortgang ikke helt har fortaget sig, har hun færdiggjort sit 3. soloalbum Turnitup, samlet et fantastisk band og er igen draget på landevejen.

2016 har budt på en god håndfuld koncerter inde og ude af landet, med stop i bl.a. Tyskland, Holland, England og Zanzibar. Og nu er hun og hendes super funky band klar til en længere tur i Danmark til foråret.

Hendes første single SHOWMEWHATUGOT fra albummet, blev håndplukket personligt af Prince som ”Purple Pick Of The Week” på TIDAL.

Musikken beskrives bedst som et mix af old school funk blandet med hiphop, reggae og verdensmusik. Det er solide grooves, tossede indfald, iørefaldende melodier, spillet med både attitude og sjæl.

Live lover Ida at levere et hårdtslående, høj-energi funkshow – pakket med gode vibes, stramme grooves – og selvfølgelig masser af bas!

Prince’s funky bund

Ida Nielsen har siden 2010 holdt den funky bund for den legendariske kunstner PRINCE indtil dennes meget sørgelige og tragiske død i april 2016. Kort efter den første jamsession kom hun med i hans band The New Power Generation og ca. en måned efter startede en næsten to år lang verdensturne.

I 2013 blev hun også en del af power kvartetten Prince & 3rdeyegirl og som medlem af 3rdeyegirl og NPG har hun lige siden turneret i hele verden, indspillet albums og optrådt i en lang række live tv-shows.

Ida beskriver det at spille med Prince som “en kæmpe gave og den mest magiske og lærerige musikalske rejse nogensinde.”

LINEUP:

Ida Nielsen: Bas + vokal
Mika Vandborg: Guitar + vokal
Kuku Agami: Rap
Patrick Dorcean: trommer
Sofia Hejslet: Keys + vokal
Dj Africancuts Amazulu Nanga: Scratch + vokal