Lørdag den 12. august fyrer Kulturværftet op for festen på havnefronten og lancerer et nyt tilbagevendende koncertformat. På plakaten står flere navne fra den danske rap- og hip hop-scene som Gobs og Specktors. Hovednavnet er ICEKIID, som bl.a, står bag kæmpehittet ErruDumEllaHvad, der senest blev en del af verdens største videospil, FIFA 2021’s stjernespækkede soundtrack som den første dansksprogede sang nogensinde.

HHX-studerende inspirerede til nyt format

Koncerterne på havnefronten foran Kulturværftet er efterhånden blevet en tradition. Derfor vakte det heller ikke større begejstring, da meldingen kom tidligere på sæsonen om, at Kulturværftet pga. konjunkturerne ikke planlagde havnekoncerter i år. Og koncerttankerne var skrinlagt, da en gruppe HHX-studerende i en helt anden sammenhæng i maj i en eksamensopgave præsenterede Kulturværftet for, hvordan kulturhuset kunne styrke sin appel til de yngre målgrupper.

”Vi havde egentlig besluttet ikke at lave større koncerter på havnefronten. De HHX-studerende præsenterede os imidlertid for, hvordan man kunne skabe arrangementer målrettet gruppen af unge fra 16-30 år. Så vi spidsede ører ekstra meget. Eftersom denne type koncert heller ikke er ude og konkurrere med nogle af de mange andre koncerter i Nordsjælland på dette tidspunkt, tog vi handsken op. Vi glæder os stort til at skabe noget nyt – for og sammen med – de yngre borgere i kommunen”, udtaler Rasmus Schrøder, musikredaktør på Kulturværftet.

Om ICEKIID

Jermyn Creppy aka ICEKIID er et unikum i dansk musik, og hans vej til toppen af selvsamme viser hvorfor. Da ICEKIID i 2016 begyndte at røre på sig med feststarteren Coco Chanel, var den danske rapmusik nemlig på vej et andet og mørkere sted hen, hvor tekster handlede om ”gaden” og dertilhørende, men ICEKIID gik sin egen vej og blev lynhurtigt bannerfører for den uprøvede afrobeat-genre. Året efter udgav ICEKIID nummeret ’Gulddans’, der i samarbejde med landets største fodboldklub, FCK, hyldede klubbens 12. mesterskab. I Danmark blev ICEKIID med ’Gulddans’ én af trendsætterne bag det, som senere skulle vise sig at blive en decideret dille blandt danske rappere, der slet ikke kunne stoppe med at namedroppe fodboldstjerner. Og efter et par års rolig, men sikker vej op ad karrierestigen kom det endelige gennembrud i 2020 med den altoverskyggende ’ErruDumEllaHvad’, der under coronaepidemien blev karantænefesternes ufravigelige festhymne. Efterfølgende blev endnu et kapitel skrevet i historien om éneren ICEKIID, da et af verdens største videospil, FIFA 2021, hev ’ErruDumEllaHvad’ med i spillets stjernespækkede soundtrack som den første dansksprogede sang nogensinde. Tidligere har han spillet udsolgte koncerter på venues som Store Vega, Train og pakket flere af de store festivalscener.

Billetsalget starter onsdag den 7. juni kl. 10.00 på kuto.dk og koster 175 kr. på https://kuto.dk/arrangementer/icekiid-gobs-specktors/