Til efteråret føjes endnu et kapitel til det dansk-svenske koncertsamarbejde over Øresund, når Helsingborgs Symfoniorkester indtager Helsingør og kickstarter en helt ny koncertrække med symfonisk musik på Kulturværftet.

 

Fra pop til Pathétique

Gennem de seneste 10 år har Kulturværftet i samarbejde med svenske koncertarrangører præsenteret artister inden for den nordiske og internationale pop- og rockscene. Nu udvides den musikalske forbindelse med et symfonisk spor og et koncertsamarbejde med Helsingborgs Symfoniorkester, der fredag den 27. oktober spiller Tjajkovskijs 6. symfoni Pathétique på Kulturværftets Store Scene.

”På Kulturværftet arbejder vi hele tiden med at stimulere og præsentere publikum for et varieret kulturelt program. Den symfoniske musik er et nyt spor og en genre, som vi glæder os til at udbrede til vores gæster på tværs af sundet. Vi har i forvejen god kontakt til det svenske publikum, og det styrker vi yderligere med dette nye samarbejde,” udtaler Søs Krogh Vikkelsøe, leder af Kulturværftet.

For kendere og nybegyndere

Koncerten indgår i Helsingborg Symfoniorkesters mest eftertragtede koncertrække, som er kendetegnet af en afslappet og uformel atmosfære og med introduktion til musikken ved orkestrets dirigent. Med Tjajkovskijs mægtige sjette symfoni garanteres alle – både musikere og publikum – en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige.

”Helsingborg er en del af Greater Copenhagen, og det er helt naturligt for os at henvende os til et publikum på den danske side af sundet, hvor vi tidligere har haft et større antal abonnenter. Vi glæder os over at genstarte samarbejdet, så vi kan præsentere symfonisk musik for kendere såvel som nybegyndere. På sigt håber vi også at udvide tilbuddet til børn og unge samt at udvikle nye spændende formater i samarbejde med Kulturværftets dynamiske programteam. Det er en stor inspiration at have en sådan institution bare 5 km fra sit kontor” udtaler Katrine Ganer Skaug, leder af Helsingborg Symfoniorkester og Koncerthus.

Koncerten finder sted fredag den 27. oktober kl. 19.00 på Kulturværftet, Allegade 2 i Helsingør. Varighed 70 min. uden pause. Billetter til koncerten kan købes på kuto.dk til 295 kr.

Fakta:

Om Helsingborgs Symfoniorkester

Helsingborgs Symfoniorkester består af ca. 60 musikere og er et af Sveriges ældste orkestre. Det spiller ca. 75 koncerter om året, kendt for sin spændvidde i programlægning og spilleglæde: Først og fremmest på sin hjemmebane i den arkitektoniske perle Helsingborg Konserthus, men også med opgaver fra Region Skåne om koncerter i denne landsdel.