I 1972 begyndte Niels Hausgaard som huspoet på Regionalradioen i Ålborg. Det blev begyndelsen på en usædvanlig karriere, som dansk showbizz aldrig har set magen til. Uden hensyn til trends og tidens krav, har Hausgaard nu i over tredive år lavet sine egne regler for alt, hvad han foretager sig. Niels Hausgaard drager traditionen tro ud på sin årlige turné og optræder atter på Kulturværftet den 22. marts. 

Som optakt til det nye show, der har fået titlen Gud Er Stor og undertitlen (og forfængelig og nærtagende, men stor!), følger her et interview med manden, der kan sælge et show på under en time:

Niels Hausgaard, hvorfor titlen GUD ER STOR (og forfængelig og nærtagende, men stor!)?

Fordi vi lever i en tid, hvor religion fylder utrolig meget i den daglige debat, og den slags har altid været mit materiale.

Tror du ikke, det kan skræmme nogen væk?

Kan jeg ikke forestille mig. I så fald er der jo ikke noget at gøre ved det.

Er du ude og forkynde?

Nej, det ved Gud jeg ikke er. Jeg er ude og underholde. Det står der i min kontrakt, jeg skal. Jeg tror ikke, jeg er god til at forkynde noget som helst. Verden står heller ikke og mangler forkyndelse. Gud er velegnet til underholdning. Jeg ved, det kommer bag på nogen, men Gud er revnende ligeglad med, hvad jeg og andre står og siger fra scenen. Han har så rigeligt at se til i forvejen.

Du siger i titlen, at han er forfængelig og nærtagende…

Det rygte har han jo fået hæftet på sig, og det er Gud slet ikke tjent med.

Tror du på Gud?

Selvfølgelig, jeg er jo ikke naiv.

Er du kristen?

Nu snakker vi om, hvilken vogn Gud er spændt for. Af alle vognene kender jeg bedst den kristne. Den finder jeg smuk. Dens hovedbudskab er, at kærlighed er størst. Mange mener, at retfærdighed er størst. Det finder jeg lidt fattigt og ikke særlig guddommeligt.

Hvad med ateisterne?

De har jo deres tro, som jeg ikke har sat mig ind i.

Tak for snakken.

I lige måde. Gå med Gud!

DET OFFICIELLE BILLETSALG STARTER:
Torsdag den 10. november kl. 10.00

Arrangement-dato: 22. marts 2017, Kl. 19.30
Kulturværftet / Store Scene / 295 kr. inkl. gebyr