Kom til foredrag med Mads Korsgaard og Andreas Refsgaard, der netop har udgivet bogen ”Skabt af en kunstig intelligens?”, og bliv klogere på, hvordan en kunstig intelligens (AI) fungerer – og kan bruges kreativt. Foredraget – med mulighed for spørgsmål og debat – er en del af CLIK AI-dage, der løber hen over efteråret på Kulturværftet. Gratis adgang. 

Få indblik i det kreative potentiale teknologier, som kunstig intelligens og machine learning åbner for, og bliv klogere på de konsekvenser, det kan medføre, når vi begynder at integrere kunstig intelligens i kreativt arbejde inden for felter som kunst, design og arkitektur.

I et unikt samarbejde fortæller psykologen Mads Korsgaard og kunstneren Andreas Refsgaard denne aften om, hvordan computeralgoritmer og kunstig intelligens kan udvide den menneskelige hjernes kreative råderum. Sammen har Mads Korsgaard og Andreas Refsgaard udgivet bogen ”Skabt af en kunstig intelligens? ” på forlaget Samfundslitteratur (2021). Deres underholdende og interaktive foredrag på baggrund af bogen forener teknologien med psykologien og indeholder en velafstemt blanding af tankevækkende refleksioner og underholdende eksempler.

Der er derfor mulighed for at komme med en tur ind i teknologiens kreative mulighedsrum og blive klogere på, hvordan computeralgoritmer og kunstig intelligens kan anvendes i kreativt arbejde, når algoritmer skriver digte, skaber billeder og interagerer med de menneskelige deltagere. Desuden sætter foredraget nogle refleksioner i gang om, hvordan kunstig intelligens vil kunne påvirke kreativt arbejde inden for en nær fremtid, og hvilke konsekvenser det vil medføre for vores samfund.

Der vil være mulighed for spørgsmål og debat, lige som der vil være mulighed for at købe og få signeret de to foredragsholderes nye bog.

Om foredragsholderne:

Mads Korsgaard er psykolog, cand. psych., forfatter og foredragsholder med speciale i mekanismerne bag kreativitet. Andreas Refsgaard er digital kunstner med en kreativ tilgang til kunstig intelligens, og han har undervist som ekstern lektor på Aarhus Universitet, Pratt Institute, Kolding Designskole, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Design Academy Eindhoven, Kunstakademiets Arkitektskole og mange flere. De to erfarne foredragsholdere har hver især optrådt til store nationale og internationale konferencer som The Global Forum on Arts, Culture, Creativity and Technology, IBM Think Copenhagen, Design Matters og OEB Conference ligesom de hver især har hjulpet virksomheder som IDEO, Google, Facebook, Warner og Universal Music med kreative og tekniske udfordringer. Ved at kombinere deres forskellige fagområder udforsker makkerparret i deres bog og foredrag teknologiens kreative mulighedsrum.

Oplevelser og perspektiver på kunst og kunstig intelligens: Eventet er en del af CLICK AI-dage. Med kunst og kunstig intelligens (AI) som omdrejningspunkt inviterer Kulturværftet/Toldkammeret hen over efteråret 2021 indenfor til et program med nye oplevelser, inspiration, viden og debat. Her kan du bl.a. opleve eksperimenterende performances, workshops og et foredrag med EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager.

Kulturværftet og CLICK er partnere i et europæisk samarbejde, AI Lab, faciliteret af EU’s Media-program, hvor 13 forskellige kulturinstitutioner igennem tre år sætter fokus på kunstig intelligens (AI) via kunstneriske produktioner, konferencer, workshops – og som her, forskellige aktiviteter omkring, hvordan vi som samfund skal favne og anvende kunstig intelligens.

Entre: Gratis adgang

Tid: 19:00, mandag den 6. september

Sted: Blomstersalen, Toldkammeret

Varighed: En time + efterfølgende spørgsmål/debat