Den folkekære trio har tidligere været på plakaten i Toldkammeret i 2013 og til Fest På Kajen i 2015 og nu gæster de igen Toldkammeret og deler ud af skarpe betragtninger og samfunds-lussinger under mottoet ’uden galskab, ingen lidenskab’. Touren er opkaldt efter bandets seneste udgivelse fra august 2016 Slå flint! og som altid tager Folkeklubbens musik og tekst på poetisk vis stilling til den verden, som vers og omkvæd skal genlyde i. Det er poetiske folke-pop til den tænkende hjerne og det bankende hjerte.

Berlingske Tidendes Michael Charles Gaunt skrev i sin 5-stjernede anmeldelse af Folkeklubbens seneste turné: ”Udover at spille rigtig god popmusik, ligner Folkeklubben denne aften også konturerne til et sympatisk oplysningsprojekt. Der bliver spillet i øjenhøjde og sunget mundret. Men det er aldrig leflende eller banalt. Sangene er skrevet og sunget med et hjerte, der banker for et bedre Danmark. Og som tør drømme om det og synge det højt. Og som sådan hører jeg også i disse sange et tiltrængt forsvar for dannelsen, for næstekærligheden, for romantikken, for poesien, udkanten og randeksistensen, for galskaben og samhørigheden. Det er altså ikke småting.”

Folkeklubben udsendte sidst i august 2016 deres tredje album Slå flint! – en plade, der fuldender en trilogi, som startede med Nye Tider i 2013 og Danmarksfilm i 2014. Inspireret af den ikoniske tennishelt Torben Ulrich og hans frisættende filosofi om at gå efter det perfekte slag i stedet for at tænke på sejr eller nederlag, er Folkeklubben gået efter at lave dén frigjorte og legende plade, som kun erfaringen fra efterhånden 600 koncerter rundt i landet giver. Første-singlen Overlæge Jacobsen har været 30 år undervejs, mens de fleste sange på albummet er skrevet og indspillet under en heftig turnéaktivitet, der har spændt vidt; fra sognegårde, kroer og musikforeninger over rockklubber, spillesteder og festivaller. Det er rendyrket folk, store (p)opsange samt hårdtslående rock’n’roll, bundet sammen af dét tekstunivers, der umiskendeligt er Folkeklubbens.

På debutalbummet Nye Tider delte sange som Fedterøv og For Pengene lussinger ud på spillesteder og radioer landet over. På toeren Danmarksfilm tog bandet den snørklede vej ud i et Danmark, der spænder fra Dybbøl i syd til den fiktive Rimmerby Strand i nord. Over Bagenkop Havn og værtshuset på Vesterbro til Djævlebakken ved Psykiatrisk Hospital i Aarhus og bandet når også ud langs vejkantens pile og gennem rugmarken til Søren Ulrik Thomsens Oktober Boulevard.

Det er smukt. Det er større end du troede. Det er godt for det, der er oppe i dit hoved.

Fang dem hvis du kan!

Folkeklubben / Toldkammeret / 31. marts 2017 / Kl. 20.00 / 200 kr. inkl. gebyr

Billetsalget starter den 28. sep. kl. 10.00 – kuto.dk