Gennem de seneste år er Kulturværftets talentforløb for kreative, kunstnerisk interesserede unge – BGK Artlab – vokset støt. Fra den 21. april og en uge frem kan man opleve årsudstillingen Fragmenter skabt af de nuværende studerende. Alle er velkomne til ferniseringen, og der er fri entré til den efterfølgende koncert med Iomfro fredag den 21. april i Krydsfeltet på Kulturværftet.

“Fragmenter” – Årsudstillingen 2023

De seneste uger har eleverne fra kunstuddannelsen BGK Artlab arbejdet intenst på at færdiggøre årets helt store højdepunkt – årsudstillingen “Fragmenter”. Her kan publikum glæde sig til et indblik i de studerendes værker og kunstneriske undersøgelser, der er resultatet af et studieårs undervisning i forskellige kunstneriske discipliner, møder med kunstnere og designere samt undervisning i en bred vifte af kunstneriske praksisser. Årsudstillingen er vokset ud af Toldkammerets rammer og kan for første gang vises i Krydsfeltet på Kulturværftet fra den 21. til 30. april.

Et kunstnerisk medborgerskab i vokseværk

Det er ikke kun årsudstillingen, der har fået ’vokseværk’. Også selve BGK Artlab-studieforløbet har gennem de seneste år oplevet stigende interesse. Ved den nyligt overståede optagelse til efterårets studieforløb opnåede BGK Artlab således det hidtil største antal studerende.

”Det er en stor glæde, at vi for tredje år i træk mærker denne stigende tilslutning til BGK Artlab med ansøgere fra hele Nordsjælland og Københavnsområdet. BGK Artlab er en vigtig akse i et kunstnerisk medborgerskab, hvor formelle og uformelle kreative og kunstneriske miljøer for unge inspirerer og udvikler sig sammen. Noget, som også den kommende årsudstilling er et stærkt eksempel på”, siger Mini Blume, leder af BGK Artlab.

Ferniseringen på årsudstillingen “Fragmenter” af studerende fra BGK Artlab finder sted fredag den 21. april i Krydsfeltet på Kulturværftet, Allegade 2, kl. 18.00 med efterfølgende koncert med Iomfro. Alle er velkomne. Fri entré.

Program for fernisering af “Fragmenter” i Krydsfeltet, Kulturværftet

Kl. 18: Åbningstale v/Betina Svinggaard, næstformand for KTU-udvalget

Herefter tale v/ Jacob Tækker, BGK Artlab-koordniator og underviser

Kl. 19 Koncert med Iomfro

Læs mere om udstillingen: https://kuto.dk/arrangementer/…

Om BGK Artlab

BGK Artlab er en uddannelse for unge mellem 15-25 år med base i Toldkammeret i Helsingør og hører til under kulturinstitutionen Kulturværftet. Forløbet forbereder de studerende til optagelse på videregående uddannelser inden for kunst, design, kultur og arkitektur. Forløbet strækker sig over 3 år og er med optagelsesprøve, individuel ¬vejledning og årlig evaluering frem mod den endelige afgangsprøve.

Læs mere om BGK Artlab: https://kuto.dk/bgk-artlab/