Lørdag den 13. maj vil ekkoet fra Ellington og alle de andre store swing-komponister kunne høres og ikke mindst danses til på Kulturværftet. Her byder kulturhuset nemlig indenfor til dansefest, hvor der skal danses lindy hop og swingdans til orkester og DJ og med danseintroduktion fra Swingshoes.

Alle kan være med

Sheila Bouten og Johan Selander fra swingdanseforeningen Swingshoes kommer og giver alle en introduktion til swingdans og lindy hop. Som nogle af de bedste swingdansere i Danmark, der begge har undervist på internationalt niveau, er man med andre ord i trygge hænder. Sammen vil de sikre, at alle grundtrin er på plads, inden det går løs med livemusik og DJ, så alle kan være med denne aften.

Björn Ingelstam – en skandinavisk jazz-komet

Og det er ikke en hvem som helst, der leverer live-musikken denne aften. Den internationalt anerkendte svenske jazz-komet Björn Ingelstam tilhører en generation af unge moderne jazz-nomader. Han er bosat i Paris, men spiller over hele Europa og er en tilbagevendende figur på den skandinaviske jazzscene bl.a. til store swingmusik-arrangementer, Stockholm Jazz Festival og til Copenhagen Jazz Festival. Foruden Björn Ingelstams orkester vil også en DJ hjælpe med at fyre op under dansefesten.

Borgeride blev virkelighed

Bag ‘Swingdans på Kajen’ står Thomas Bernsen, der i sin tid deltog sammen med en række andre ide-fulde borgere i konkurrencen ’Skab Jer Sammen’ faciliteret af Toldkammerets ’Åbne Kontor’. Her kunne man pitche en ide til et kulturevent og vinde sparring samt midler til at virkeliggøre ideen. Dengang blev det ideen ‘Tango på Kajen’, som Bernsen udviklede sammen med Felicia Braga, der vandt. Sidenhen er flere danseevents kommet til, og nu kan alle danselystne altså glæde sig til ‘Swingdans på Kajen’ 13. maj såvel som til ‘Tango på Kajen’ 10. juni og ‘Salsa på Kajen’ 2. september. Thomas Bernsen er vært og sikrer, at vi kommer godt og dansabelt gennem aftenens program.

Aftenens program til Swingdans på Kajen

19.00 Store Scene åbner til DJ-swingmusik

19.15 Velkomst og undervisning ved Swingshoes

20.00 DJ – swingmusik

20.30 Live musik – Björn Ingelstam All Star Band

21.30 Pause – Social Demo ved Sheila Bouten og Johan Selander

21.50 Live musik – Björn Ingelstam All Star Band

22.50 DJ – swingmusik

23.30 Tak for i aften

Læs mere om arrangementet på https://kuto.dk/arrangementer/swingdans/

Smagsprøve på Björn Ingelstam Quartet fra Montmartre i København