Kulturkokkeriet på Flynderupgård
Madlavning, sankning og lokalhistorie mødes under ét, når Kulturværftet i samarbejde med sankeinstruktør Mette Maulitz og Flynderupgård slår dørene op og byder indenfor i Kulturkokkeriet.
Vær med, når vi besøger et særligt kulturhistorisk sted i lokalområdet og dykker ned i, hvordan man har sanket og kokkereret og ikke mindst hvilke historier – små som store – der har præget netop dette sted. Over tre gange besøger vi stedet og går på opdagelse i tre forskellige tidsperioder.
Første lokalhistoriske sted, vi besøger, er Flynderupgård, som ligger midt i det storslåede nordsjællandske landskab omgivet af enge, røde græssende køer og Egebæksvangs maleriske skovbryn.
Sild Sild Sild
Kulturkokkeriet på Flynderupgård
Dato: 22. maj 2024
Tid: kl. 17.00-19.30
Sted: Flynderupgård, Agnetevej 9, 3060 Espergærde – Find vej
På første besøg på Flynderupgård dykker vi ned i fiskeindustrien, som engang herskede på egnen.
Er der mon en sammenhæng med helleflynderfiskeriet og navnet på den historiske lystgård? Micheal Gyldendal, leder af Flynderupgård, tager os med tilbage i historien.
Herefter vil Mette Maulitz (Sanketossen.dk) vise os nogle af de urter, man kunne sanke i området i den tid. Og sammen med Christian Dürr tilbereder vi lidt godt til smagsløgene med udgangspunkt i en af nutidens fisk fra Øresund – nemlig silden.
Får i forklæder
Kulturkokkeriet på Flynderupgård
Dato: 28. august 2024
Tid: kl. 17.00-19.30
Sted: Flynderupgård, Agnetevej 9, 3060 Espergærde – Find vej
Fåret er i fokus, når vi på vores andet besøg på Flynderupgård går på opdagelse i fortællingen omkring tiden, hvor landbruget var på sit højeste i Danmark.
Michael Gyldendal vil her fortælle os de gode historier fra netop denne periode, og Mette Maulitz vil hjælpe os med at sanke urter fra nærområdet, imens vi hører om urternes gavnlige effekter samt smag.
Dagen afrundes når vi i fællesskab med Christian Dürr tilbereder mad udgangspunkt i datidens menukort med et touch fra nutiden.
Fan af fasan
Kulturkokkeriet på Flynderupgård
Dato: Lørdag 12. oktober 2024
Tid: kl. 11.00-13.30
Sted: Flynderupgård, Agnetevej 9, 3060 Espergærde – Find vej
På vores tredje besøg og sidste besøg på Flynderupgård stiller vi skarpt på den tid, hvor en filmproducent havde sit hjem her.
Vi er tilbage til 1929-1944 og atter vil Michael Gyldendal dele anekdoter og historie fra en tid, hvor der var plads til lidt større armbevægelser og ikke mindst masser af fester og selskabelighed.
Mette Maulitz guider os, når vi finder urter til at kunne lave et lidt ”festligt” måltid, og vi holder den ekstravagante stil og tilbereder fasan sammen med Christian Dürr til en middag, som måske ville være en gallafest på Flynderupgård værdig
Arrangementet præsenteres i samarbejde med