Den 22. februar får krimielskere med hang til nervepirrende læsning og grumme plot nu mulighed for at møde en af de mest aktuelle, svenske forfattere på den historiske krimiscene netop nu.

Den prisbelønnede forfatter Niklas Natt och Dag besøger nemlig Kulturværftet i forbindelse med, at hans sidste bind i den anmelderroste thriller-trilogi om Stockholms vrangside i 1700-tallet ’1795’ udkommer på dansk.

Litteraturanmelder ved Politiken, Sophie Engberg Sonne vil i samtale med Niklas Natt och Dag tage publikum med på en rejse gennem Stockholms skyggeside i en blodig tid, hvor død, tvivlsom hygiejne og politisk kaos hærgede.

“Vi er rigtig glade for at få så fornemt besøg fra en af de mest populære forfattere i Sverige lige nu. Selvom han endnu er relativ ny på den danske litteraturscene, er der ingen tvivl om, at flere danske læsere er ved at få øjnene op for hans sindsoprivende men fantastisk, spændende romaner. Vi tror også, at Niklas Natt och Dag med sine spændingsromaner, som rummer et twist af krimi, har potentiale til at fænge læserne i Helsingør, da mange heroppe er særligt glade for krimigenren”, siger litteraturkonsulent på Helsingør Kommunes Biblioteker, Gro Frank Rasmussen.

  ’1795’ er kulminationen på Niklas Natt och Dags store trilogi med værkerne ’1793’og ’1794’. Det er en klassisk historie om kampen mellem det gode og det onde. Ligesom de to første bind i trilogien tegner ’1795’ et brutalt og medrivende tidsbillede af Stockholms vrangside i 1700 tallet.

  Niklas Natt och Dag er født i 1979 og er uddannet journalist. Han debuterede som forfatter i 2017 med ’1793’, som er første bind i hans succesfulde trilogi.

  Bøgerne i trilogien har solgt over en halv million eksemplarer i Sverige og udkommer i over 30 lande. 

  Natt och Dag tilhører desuden Sveriges ældste adelsfamilie, som har deres eget våbenskjold og kan spores tilbage til 1280 – deraf også hans usædvanlige efternavn og ikke mindst særlige forhold til svensk historie.

  Fotokreditering Gabriel Liljevall

  (Faktaboks) Litteratur Live med Niklas Natt och Dag på Kulturværftet
  Kulturværftet den 22. februar kl. 19 – 20.
  Litteraturanmelder ved Politiken, Sophie Engberg Sonne vil være i samtale med Niklas Natt och Dag. Arrangementet er et samarbejde mellem Kulturværftet og Biblioteket Kulturværftet.
  Entre 100 kr.
  Billetter kan købes på; kuto.dk/program/niklas-natt-och-dag/

  Kontaktoplysninger:
  Kommunikationsmedarbejder Helsingør Kommunes Biblioteker, Hanne Lykke Andersen, mail: haand@helsbib.dk, tlf. 4186 9104