titel
name

3/5 – 23/6 2024

mandag-fredag kl. 10.00-19.30
i toldkammeret – fri entré

I udstillingen The Grain Got Ears kan du opleve en række værker, som på forskellig vis sammensmelter elementer fra ko, korn og krop. Særligt udforskes forbindelserne mellem kornet, koen og kroppen. For hvordan ville det se ud, hvis kornet fik ører og talte med køernes tunger i et sprog, vi næsten forstod?

Inspirationen henter Signe Rohardt Lund i sine minder om de køer, der om sommerhalvåret bliver sluppet ud på Amager og Kalvebod Fælled. Her sættes køerne ud for at gumle engene ned, og samtidigt er køerne en del af det naturoplevelsescenter, hvor byens borgere kan komme helt tæt på naturen. På netop denne tid af året vækkes naturen til live. Græsset danser i vinden, og kornet spirer.

Rohardt Lund har med en undren og fascination ladet fantasien vandre for at udforske det kredsløb, der eksisterer mellem menneske og ko, ko og korn, mennesket og korn.

greasskitse
pixelcut
ear gallery 1
pixelcut export 1
oereko kopi

Om kunstneren

SigneRohardtLund foto

Signe Rohardt Lund

(f. 1992) Hun/hende

Signe Rohardt Lund er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2021. Hun er født og opvokset på Amager, hvor hun også arbejder i dag. Lunds kunstneriske arbejde manifesterer sig oftest skulpturelt og installatorisk. Med en minimalistisk tilgang til hendes proces arbejder hun med få bærende elementer i sine værker. Disse elementer udvælges med interesse for farver, former og bevægelser samt en opmærksomhed på materialers iboende betydninger og poetiske egenskaber.


Lund har været med til at organisere flere kunstnerdrevne projekter med fælles fokus på at gøre kunsten mere tilgængelig.Til daglig er hun med til at drive Udstillingsstedet Sydhavn Station.

Lunds seneste udstillinger inkluderer: “Dirty Laundry” på Udstillingsstedet Sydhavn Station,  København (DK, “Car[e]” 2023 på aaaa Nordhavn København (DK), “Sweet N’ Salty” på Galleri Toll, Stockholm (SE), “Playtime” på CANTINA, Aarhus (DK), “LANDING 2022” på Kunsthal Kongegården (DK) samt “Ung Dansk Fotografi 21” på Fotografisk Center, København (DK)

I Toldkammerets gård er der installeret en formation af plantelignende satellitter, som skyder op mod solen. Som stråene på marken står de lyttende til vinden og omgivelserne.

Indenfor bliver du mødt af tunger, der griber ud i rummet efter nogen eller noget at rive i eller at smage på. Tungerne akkompagneres af et lydværk skabt i samarbejde med musiker og komponist Lauge Heebøll, som vil lede tankerne hen på græssende køer og næsten-genkendelig mumlen.

Følg kunstneren


Tak til musiker og komponist Lauge Heebøll
Kreditering: Statens Kunstfond

SKF logo black slim

Fernisering

Fredag 3. maj 2024 kl. 17.00

Der vil være snacks, drinks og taler og efterfølgende mulighed for fællesspisning i Toldkammeret.

(Fri entré)

spisekammer logo

Frokost og fællesspisning alle hverdage

toldkammeret hjerte

Artist talk

Onsdag 15. maj kl. 17.00

Artist talk med kunstner Signe Rohardt Lund og moderator Suada Ada Demirovic.

(Fri entré)