SH4DOW – et tech take på HC Andersens Skyggen

Obs: Eventet bliver livestreamet fra Ars Eletronica Festivallen


Fra 3D-produktionen SH4D0W præsenterer Kulturværftet et udpluk fra den nye forestilling, der ligesom titlen er inspireret af HC Andersens eventyr Skyggen og fokuserer på den digitale forførelse, som menneskelignende kunstig intelligens muliggør.

Det er en rejse gennem vores sind og ind i en digital verden. Ligesom i HC Andersens eventyr tematiserer det menneskets kamp for at finde sig selv.

Forestillingen er en rejse ind i en verden, der bliver mere og mere datadreven, og for første gang med en kunstig intelligens som hovedperson, der stræber mod at blive menneskelig. Men hvad vil det sig at blive menneskelig? Hvad vil det sige at have følelser og bevidsthed. Kan en kunstig intelligens opnå dette ved at høste menneskelige følelser? Det og om menneskets ønske om at handle sig til en digitale soulmatch handler forestillingen.

Visuelt vil forestillingen præsentere en 3D-simulation af en kunstig intelligens, hvor det, publikum ser ind i, også er det der sker inde i den kunstige intelligens’ datadrevne hjerne. Forestillingen SH4DOW har premiere januar 2021 og er produceret af Kulturværftet.