INFO

 • Sted:
  Toldkammeret
  Havnepladsen 1
  3000 Helsingør
 • Tid: 23. Oktober 2018 19.00
 • Kategori: Ord og Viden

Videnskabsforedrag: Bakterier

Info: Unummererede pladser / Fællesspisning (50 kr.) fra kl. 17.30 –  bestil plads ved bordet


Alle mennesker har et unikt indre liv med billioner af bakterier. I dette spændende videnskabsforedrag stiller vi skarpt på, hvordan bakterierne spiller en afgørende rolle for vores modstandskraft mod infektioner og sygdomme.

Mennesket er en superorganisme, der rummer ligeså mange bakterieceller som menneskeceller. Hvert menneske har sin egen helt personlige sammensætning af bakterier på og i kroppen. Langt de fleste af vores bakterier findes i tarmen.

Bakterierne spiller en afgørende rolle for vores modstandskraft mod infektioner, og de regulerer dannelsen af flere hormoner og signalstoffer. Forsøg på dyr viser, at nogle af bakteriernes signalstoffer påvirker hjernen. Også virkningen af forskellige former for medicin er afhængig af, hvilke bakterier vi har i vores tarme.

Oplev det særlige fællesskab, der opstår, når vi udfordres på videbegærligheden – sammen. Foredraget live-streames fra Aarhus Universitet, hvor professor i genomforskning, Oluf Borbye Pedersen, diskuterer, hvorledes ubalancer i tarmbakterier er knyttet sammen med en række kroniske sygdomme. Hvad kan vi selv kan gøre for at have tarme i topform med en overvægt af helbredsstabiliserende tarmmikrober?

 • Arrangeret af:
 • Arrangeret af: