INFO

  • Pris: 50 DKK
  • Sted:
    Kulturværftet / Lille Scene
    Allegade 2
    3000 Helsingør
  • Tid: 27. August 2018 19.30
  • Kategori: Film

Film: Væbnet med ord og vinger

Info: Siddepladser

Søndag den 9. marts 1986 kastede digteren Michael Strunge sig ud af sit vindue fra sin lejlighed på 4. sal på Østerbro. Han blev 27 år gammel. Mere end 30 år efter vender han i VÆBNET MED ORD OG VINGER tilbage og fortæller om sit liv fra himmelperspektiv – om opvæksten i forstaden Hvidovre, hans drømme om at blive som idolerne Rimbaud og Bowie, hans gennembrud som digter og hans forhold til punk, musik, kunst, politik, kærlighed og ikke mindst døden.

Gennem interviews med mennesker som personligt kendte Strunge – kærester, venner og kollegaer – tegner VÆBNET MED ORD OG VINGER et billede af mennesket Michael Strunge og hans rejse til centrum af en ny generation af digtere i starten af 80’erne, hvor han blev et spejl for netop denne generations identitet og livsform, mens han kæmpede med maniodepressivitet og angstpsykotiske anfald, der i sidste ende slog ham ihjel.

I en kombination af digterens recitering af egne digte tilsat instruktørens visuelle fortolkninger tegner filmen også et billede af Strunges kunstneriske indsats, hvor hans digte og prosa i vid udstrækning lever videre i unge generationer langt ud over den tid, hvori de blev skabt.

Instruktør Torben Skjødt Jensen har tidligere lavet dokumentarfilm om kunstmaleren Hans Henrik Lerfeldt, filminstruktøren Carl Th.Dreyer, stumfilmsdivaen Asta Nielsen, rejsekongen Simon Spies, skuespilleren Erland Josephson, forfatteren Kirsten Thorup og om samarbejdet mellem musikeren Lars HUG og digteren Søren Ulrik Thomsen.

Forud for visningen introduceres filmen, som er en del af festivalen Profetens Røst – Profeter i fortid og nutid, af Barbara Scherfig fra Kulturværftet.

Festivalen udvikles i et samarbejde mellem Helsingør Domkirke, Sct. Mariæ Kirke, Kulturværftet og Toldkammeret ved sognepræsterne Kirsten Winther og Kirsten Grønbech.

Anmeldelser

Scope.dk