INFO

 • Pris: 135 DKK
 • Sted:
  Kulturværftet / Store Scene
  Allegade 2
  3000 Helsingør
 • Tid: 7. April 2019 16.00
 • Døre åbner: Kl. 16.00
 • Kategori: Koncerter

Meditation & koncert: Usmifka (DK)

Info: Koncerten foregår liggende / Yogamåtter, puder og tæpper er til rådighed / Bemandet garderobe tilgængelig (20 kr.)


Denne eftermiddag inviteres nysgerrige sjæle til en helt særlig koncert med fokus på krop og lyd. Første del består af en mini-workshop med fokus på åndedræt og meditation efterfulgt af en fantastisk sanselig koncert med danske Usmifka.

Workshoppen stiller skarpt på kroppen, og giver publikum en mulighed for at få sænket pulsen. Det skaber de bedst mulige omstændigheder for efterfølgende at lade sig rive med af musikken. Vi starter med åndedrættet som følges op med en meditations session, der glidende flyder over i en ambient koncert med publikum liggende på yogamåtter.

Alle kan være med, og alle er velkomne.

 


USMIFKA (DK)

Usmifka inviterer denne eftermiddag publikum til et musikalsk møde med den bulgarske folkemusik. En musik, der indbyder til alt fra tårer til højlydt latter, og som griber sit publikum og tager det med på en temperamentsfuld, stemningsmættet og sanselig rejse. Usmifka blev dannet i 1990 og består i dag af 22 kvinder. Koret har lige fra starten haft en høj koncertaktivitet – både i det københavnske musikmiljø og på turneer i Danmark og i udlandet.

Lyden af bulgarsk kormusik er helt sin egen. Klangen er metallisk, og der synges primært i fuldregister og ofte i skæve taktarter over arabisklydende skalaer samt i dissonerende intervaller. Det samlede udtryk er ekspressivt, musikalsk varieret og har en stor indlevelses-værdi. Sangene handler om krig og kærlighed – om menneskets håb og drømme og om livets på én gang tragiske og komiske vilkår. Korsatserne er fra komponisternes hænder smukke, temperamentsfulde og eventyrligt farvemættede.

Usmifka dirigeres af Anne Louise Munch.

 • Arrangeret af:
 • Støttet af: